Uh-oh, op deze vijf momenten in het jaar vinden de meeste break-ups plaats

Wie dacht op veilig terrein te verkeren zodra de feestdagen (a.k.a. de ultieme relatietest) achter de rug zijn, think again. Blijkbaar vinden er in de periode van december tot maart de meeste break ups plaats, maar ook in het najaar is je relatie niet veilig.

Dit zijn de vijf momenten waarop de meeste stellen uit elkaar gaan en waarom.

Nieuwjaarsdag // Hét moment om je leven eens goed te overdenken. Als je misschien al niet helemaal gelukkig was met je relatie, dan kiezen veel mensen er voor om het tijdens de jaarwisseling uit te maken. Het kan zijn dat je er tijdens die beruchte feestdagen bent achtergekomen dat je toch niet zo goed bij elkaar past als je van tevoren had gedacht. Nieuwe voornemens in combinatie met een frisse start betekenen dan helaas vaak het einde van een relatie.

Valentijnsdag // Het zou verboden moeten worden dat iemand op de dag van de liefde gedumpt wordt. Valentijnsdag is al stressvol genoeg van zichzelf. Maar helaas is het toch waar; Valentijnsdag equals dumpdag. Als er om je heen allemaal gelukkige stelletjes te zien zijn, zorgt dit er voor dat je je eigen relatie ook eens grondig gaat overdenken. Ben je eigenlijk wel zo gelukkig met je partner? De pressure van het hebben van een perfecte Valentijnsdag kan er voor zorgen dat je inziet dat er helemaal geen toekomst in je relatie zit. Hence, dumpdag.

Maart // Spring is in the air! De koude wintermaanden zijn voorbij en mensen beginnen voorzichtig uit hun bunkers van lakens en Netflix te kruipen. Je ontmoet ineens overal interessante mensen en beseft je dat je de spanning van een nieuwe relatie mist. Bovendien is single zijn in de zomer een stuk minder erg dan single zijn in de winter (niemand om tegenaan te kruipen). Dus als je al aan je relatie twijfelde, dan is dit misschien wel het extra zetje dat je nodig had om het uit te maken. Om je heen zie je veel koppels uit elkaar gaan, wat je sterkt in je gevoel dat je niet de enige bent.

November // Dit is het moment dat veel highschool sweethearts uit elkaar gaan. Maar ook veel zomerliefdes beseffen zich in november dat dat is wat het is: een fling. Toen de dagen weer korter begonnen te worden en de temperaturen daalden dacht je misschien wel dat jullie het in je hadden om lange afstanden te overbruggen of allebei weer met je ‘normale’ leven verder te gaan. In november blijkt dit toch vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan, wat de reden is voor weer een golf van break-ups.

December // De dichterbij komende feestdagen zorgen er voor dat je na gaat denken over het onvermijdelijke meet the family moment. Als je tot de conclusie komt dat je relatie daar simpelweg niet klaar voor is, dan is dit het moment om dit aan de ander duidelijk te maken. Niemand wil namelijk halverwege eerste kerstdag moeten vertellen dat het hem toch niet gaat worden.

Natuurlijk is het niet zo dat als je een fijne relatie hebt, zoiets als het weer of een feestdag het einde kan betekenen. Break-ups die onvermijdelijk zijn, vinden volgens data alleen wel vaak plaats op deze momenten in het jaar. Heb jij helemaal niks om je zorgen over te maken? Deze 9 tekenen vertellen je dat het wel goed zit met je relatie.

Reageer op artikel:
Uh-oh, op deze vijf momenten in het jaar vinden de meeste break-ups plaats
Sluiten