Myrthe Hoekstra
Myrthe Hoekstra Fashion 19 jun 2018

Uitgaansoutfit-inspiratie: dit draagt de NSMBL-redactie

We hebben nu bijna al onze outfit inspiraties met jullie gedeeld, maar we missen nog een belangrijk thema: een uitgaansoutfit! Normaal maken we de foto’s overdag, maar voor deze foto’s gingen we het nachtleven in. Niet zomaar met een camera, maar met een telefoon.

Om onze outfits vast te leggen gebruikten we de Samsung Galaxy S9, die uitstekende foto’s zou maken bij weinig licht. Wij namen de proef op de som en namen het toestel mee het Amsterdamse uitgaansgebied in. Het resultaat? Dat zie je hieronder.

Yasmine Esser

Shirt panterprint: H&M
Roze T-shirt: The Wild Babes
Ringen: onbekend
Armband: My Jewellery
Tas: H&M
Zwarte broek: Topshop
Panterprint broek: Loavies

Tessa Ponjee

Jurk: &Other Stories
Shirt: Weekday
Kettingen: The Two Collectors

Alex Ebbers

Shirt: My Oh My
Broek: Zara
Kettingen: Amsterdam Noodle en Etsy

Renée Mulckhuijse

Body: Zara
Broek: Zara
Ketting: Most Wanted
Schoenen: Minelli

Fotografietips voor in het donker

Wil je ook zulke toffe foto’s maken in het donker? Met deze tips schiet jij zelf perfecte foto’s:

1. Het begint allemaal bij de mobiel die je hebt. Wanneer deze niet goed fotografeert in het donker, kan je ook niet zo veel kanten op. Een mobiel die hier bijvoorbeeld wél voor geschikt is, is de Samsung Galaxy S9. Deze heeft een dubbele diafragma lens, waardoor de camera automatisch schakelt tussen verschillende lichtomstandigheden.

Door deze functie zien je foto’s er altijd fantastisch uit – of het nu licht of donker en overdag of ’s nachts is. Zeg maar vaarwel tegen onduidelijke of korrelige foto’s!

2. Houd je mobiel zo stil mogelijk en zorg ervoor dat het object dat je fotografeert, bijvoorbeeld een persoon, ook zo veel mogelijk blijft stilstaan.

3. Wanneer je een persoon fotografeert, doe je er goed aan om de camera van je mobiel op de Live Focus-modus te zetten. Niet alle telefoons kunnen dit, maar de Samsung Galaxy S9+ wel. Dit betekent dat je een persoon of object scherp kunt stellen, terwijl je de achtergrond onscherp houdt. Hierdoor komt de persoon extra goed naar voren. Achteraf kun je ook nog handmatig de mate van de ‘Live Focus’ aanpassen.

4. Tijdens het uitgaan is het vaak donker, waardoor het lastig kan zijn goede foto’s te maken. Wil je toch graag mooie foto’s maken? Dan is de Pro mode van de Galaxy S9 vast iets voor jou. Met de pro mode kun je zelf de iso, sluitertijd en het diafragma aanpassen, zodat je foto’s professioneler en creatiever ogen. Leuk is het om daarbij zoveel mogelijk mooie (sfeer)lichten op de foto – al is het op de achtergrond – te zetten, voor een tof uitgaans-effect.

Foto’s door Tristan Albers


Advertisement

In samenwerking met Samsung

Reageer op artikel:
Uitgaansoutfit-inspiratie: dit draagt de NSMBL-redactie
Sluiten