Charlene-Clair de Recht
Charlene-Clair de Recht Love & Life 9 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Waarom je je nooit schuldig moet voelen als je uitslaapt in het weekend

Eindelijk is het weekend aangebroken en heb jij duizend en één dingen gepland staan met je vrienden. Je zet je wekker vroeg, maar als deze afgaat kan je niet anders dan jezelf nog een keer omdraaien en je afspraken afzeggen. Vervolgens voel je je super schuldig, toch? Dan hebben we goed nieuws voor je: uitslapen blijkt cruciaal voor je gezondheid!

Uitslapen is gezond

Het is natuurlijk algemeen bekend dat weinig slapen slecht voor je gezondheid is. Daarnaast willen we allemaal minstens zeven uur slaap per nacht halen, zodat we niet als een zombie leven overdag. Toch weten we dat het zo goed als onmogelijk is om dit elke nacht te behalen. Voor de drukke bij die je bent zitten er simpelweg nooit genoeg uren in een dag. Omdat je altijd de hele week van hot naar her gaat, is het hartstikke oké om uitslapen in je agenda te zetten. Want dat is gezond.

Psycholoog Torbjorn Akerstedt zegt dat je de schade aan slaaptekort van de week kan inhalen in het weekend. Die paar extra uurtjes snurken zorgt ervoor dat je maandag weer helemaal fris en fruitig bent. En wat betekent dit? Juist, dat je je niet meer schuldig hoeft te voelen wanneer je de zaterdag een paar uur later start. En als mensen erover klagen, kan je gewoon zeggen dat je nog even in bed moet blijven liggen voor je gezondheid. Als dat geen goed excuus is…

Wel even opletten

De psycholoog geeft toe dat er meer onderzoek nodig is om deze conclusie te kunnen trekken. Er zijn specialisten die het niet helemaal eens zijn met deze oplossing. Een week op McDonald’s en pokébowls leven is ook geen goede balans.
Maar wij focussen ons in ieder geval op de positieve dingen. En dat is dat dit altijd nog beter is dan zeven dagen geen slaap.

En mocht je nou toch nog moeite hebben met slapen… Lees dan even deze tips voor een onafgebroken nachtrust hier.

 

HLN

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Waarom je je nooit schuldig moet voelen als je uitslaapt in het weekend
Sluiten