Yessss – Uniqlo en de Verenigde Naties starten een programma dat opkomt voor vrouwenrechten

Goed nieuws! Het moederbedrijf van Uniqlo heeft haar handen ineen geslagen met de Verenigde Naties om op te komen voor de rechten van alle vrouwen die werken in de kledingindustrie – en dat zijn er nog al wat.

Uniqlo en Verenigde Naties

Uniqlo en UN Women (een tak van de Verenigde Naties gericht op vrouwen) komen samen op voor de rechten van de vrouw in de mode-industrie. Hoe ze dat doen? Door in eerste instantie de vrouwen die voor Uniqlo werken economisch te ondersteunen. Daarnaast krijgen ze toegang tot specialistische cursussen en trainingen.

Niet alleen gaan de vrouwen zich de komende tijd beter ontwikkelen, ook wordt er gezorgd voor een veilige(re) werkomgeving.

De opkomende grafische kunstenaar en kledingontwerper Verdy heeft samen met Uniqlo UT een nieuwe capsulecollectie samengesteld met de titel “RISE AGAIN BY VERDY.” #UTVerdy #Uniqlo_Amsterdam

57 Likes, 1 Comments – Uniqlo Netherlands (@uniqlo_nl) on Instagram: “De opkomende grafische kunstenaar en kledingontwerper Verdy heeft samen met Uniqlo UT een nieuwe…”

Vrouwen in de mode-industrie

Dat een dergelijke samenwerking nodig is, is natuurlijk jammer. Wist je dat meer dan 80 procent van de mensen werkzaam in de mode-industrie vrouw is? Een groot deel hiervan werkt in naaiateliers in Aziatische landen.

Vaak hebben deze vrouwen de minder betaalde banen en geen uitzicht op een betere toekomst, laat staan op de mogelijkheid om opleidingen en cursussen te volgen zodat ze zich kunnen ontwikkelen.

Uit onderzoek blijkt dat de 20 procent mannen die in de kledingindustrie werkt, veelal leiderschaps- en managementfuncties bekleden. Het initiatief van Uniqlo en de Verenigde Naties is erop gericht om hier in de loop van de tijd verandering in te brengen.

Gendergelijkheid, diversiteit, female empowerment en vrouwelijk leiderschap staan hoog op de lijst. Op naar een betere toekomst, want je weet het: the future is female.

Dit vind je ook interessant: H&M wordt beschuldigd van illegale marketing voor hun Conscious Collection lijn

Reageer op artikel:
Yessss – Uniqlo en de Verenigde Naties starten een programma dat opkomt voor vrouwenrechten
Sluiten