Redactie
Redactie Creative 18 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

5 leuke dingen die je met je vader op Vaderdag kunt doen

Het is bijna Vaderdag. En hoewel het gebruikelijk is om dan met een cadeautje aan te komen, hoef je natuurlijk niet per se iets te komen. Samen iets doen met je vader is waarschijnlijk het beste vaderdagscadeau dat hij zich kan wensen.

Daarom hebben wij vijf leuke ideeën op een rijtje gezet die jij samen met de belangrijkste man in je leven kunt ervaren.

1. Pak een paar goede zitplaatsen

Het liefst niet die in het comfort van je eigen woonkamer, maar neem je pa eens mee naar een film die hij al tijden wil zien, een leuk museumbezoekje of een theatervoorstelling. Toch liever thuis blijven? Maak lekkere hapjes klaar en zet het speciaalbier koud – en jij zult sowieso zijn favoriete dochter zijn op dat moment. Ook al ben je überhaupt de enige.

2. Probeer iets nieuws

Houden jullie allebei van een lekker drankje? Zoek eens een brouwerij, mooie hotelbar of wijngaard op en ga daar samen naartoe voor een beetje volwassen quality time. En als hij een bepaald drankje erg lekker vindt, heb je direct het perfecte cadeau voor hem gevonden. Ja, een ‘high beer‘ is echt een dingetje. Zorg natuurlijk wel voor een veilige rit terug naar huis.

3. Ga er samen even tussenuit

Vaderdag is het perfecte excuus om samen op pad te gaan, ook al is het maar 1 nachtje. Houdt hij van wandelen? Zoek dan een mooi natuurgebied op, al is het ‘maar’ Terschelling of Zeeland. Is hij niet the outdoorsy type, zoek dan een mooie stad op waar hij nog niet eerder is geweest. Ga samen een dagje naar Den Bosch, Drente, Arnhem of Maastricht. Wanneer je op bijvoorbeeld AirBNB een appartementje zoekt, hoeft dit tripje helemaal niet zoveel te kosten.

4. Leer samen iets nieuws

Onder het mom van ‘je bent nooit te oud om te leren’, kan het heel leuk zijn om samen met je vader een nieuwe skill op te pakken. Is je vader stiekem een beetje een keukenprinses, schrijf je dan in voor een kookworkshop. Is hij – net als de meeste Nederlandse mannen – tegenwoordig helemaal in de ban van Max Verstappen en Formule 1, neem hem dan eens mee naar de racebaan.

5. Vaders houden ook van spadagjes

Hoe groot, sterk en stoer je vader ook is, geloof ons: ook hij houdt van een verwendagje. Als hij toch niet zo’n fan is van de sauna, kun je hem ook naar een goede barbershop sturen voor een clean shave.

Bij Vaderdag hoort natuurlijk een kaartje. Dit zijn de meest originele kaarten die je kunt geven:

Reageer op artikel:
5 leuke dingen die je met je vader op Vaderdag kunt doen
Sluiten