Redactie
Redactie Love & Life 24 apr 2020

7 dingen die met je vagina gebeuren als je geen seks meer hebt

Seks kan natuurlijk hartstikke fijn. En los van dat het fijn is, kan het ook goed voor je zijn. Zo krijg je er een betere nachtrust van en kan het er ook voor zorgen dat je beter in je vel zit. Maar heb je al een tijdje geen seks gehad en vraag je je af wat er dan met je lichaam gebeurt?

Wij zetten het even voor je op een rijtje.

‘Gevolgen’ van geen seks voor je vagina

Klopt het dat je vagina ‘strakker’ wordt als je een tijdje geen seks hebt? Of dat je ineens iets heel anders lekker vindt, dan voorheen? Wij zochten voor je uit wat waar is en wat niet.

1. Het is een dikke vette MYTHE dat je er ‘strakker’ van wordt

De huid rondom je vagina wordt niet strakker als je een tijdje geen seks hebt. Het kan wel zo zijn dat je het idee hebt gekregen dat je strakker bent geworden daarbeneden omdat je te maken hebt met meer spanning, omdat het weer even onwennig kan zijn zodra je weer begint. Het kan ook te maken hebben met puntje vijf.

2. Het kan langer duren voordat je je hoogtepunt bereikt

Dit heeft vaak te maken omdat je, na een lange tijd zonder seks, banger kunt worden om je te laten gaan. Dit is alleen wel nodig om je hoogtepunt te bereiken, en ook dit heeft te maken met het feit dat je het niet meer gewend bent om je te laten gaan.

3. Je seksuele gewoontes kunnen veranderen

Als je een tijd afscheid hebt genomen van alle vormen van seks (dus ook masturbatie en vibrators) kun je merken dat je anders gaat reageren op seks zodra je weer begint. Je seksuele gewoontes kunnen dus tijdelijk veranderen.

4. Je menstruatie kan heftiger worden

Je menstruatiekrampen kunnen flink toenemen als je een periode zonder seks door het leven gaat. Dit heeft alles te maken met orgasmes, die pijn en stress verminderen. Tja, het is dus simpelweg gezond om te masturberen.

5. Je vagina wordt iets kleiner

Vrouwen die na een lange tijd weer beginnen met seks klagen vaak dat het weer pijn doet, en dat komt omdat je vagina iets kleiner is geworden. Yet again, staat ook dit weer in verband met angst. Zorg er na een lange pauze voor dat je goed ontspannen bent en dat je het voorspel niet overslaat.

6. Het voelt droog aan

Als je opgewonden wordt maak je vloeistoffen aan down there. Waar je rekening mee moet houden zodra je er weer mee begint, is dat je misschien zelf weer even moet oefenen.

7. Je kan het idee hebben dat je vagina minder goed werkt

Dit komt omdat het een spier is die je gebruikt. Net zoals de spieren die je traint in de sportschool, gaat hetzelfde op voor je vagina. Je moet ‘m trainen, dus… maar dan sekstraining. Het is gewoon een kwestie van oefening en dan ben je er weer klaar voor.

Goed, da’s heel wat. Snel maar weer aan de slag, dus. Weet je niet precies hoe? Met deze tips heb je zo weer een fantastisch seksleven.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 dingen die met je vagina gebeuren als je geen seks meer hebt
Sluiten