Alex Ebbers
Alex Ebbers Beauty 10 jul 2018
Leestijd: 3 minuten

5 vagina-tips van de Kardashians om zeker NIET op te volgen

Er bestaan nogal wat geruchten rondom de verzorging van de vagina. Nu lijkt het ons toch algemeen bekend dat een vagina een zelfreinigend orgaan is, maar daar denken de Kardashians blijkbaar anders over.

De beroemde zusjes hebben namelijk ieder hun eigen bijzondere manier om hun benedenen te verzorgen. Wil je weten hoe je het vooral NIET moet doen? Lees dan verder.

1. Kourtney: drink ananassap om lekker te ruiken

Volgens Kourtney zou ananassap ervoor zorgen dat je er beneden fris en zoet zou gaan ruiken. Dat is natuurlijk niet waar. Nu moet een vagina niet stinken – maar ananassap gaat er zeker niet voor zorgen dat het er lekker zoet gaat ruiken.

2. Khloé: vitamine E-supplementen maken je vagina strakker

Khloé schreef ooit in haar app dat vitamine E-supplementn de vaginawand strakker zouden maken. Dit is niet waar, omdat de vaginawand geen spier is en dus niet sterker of zwakker kan worden. Gynaecologe Lauren Streicher vertelt: “Lining can’t be strong or weak because it’s not a muscle. I have no idea what this is based on other than science fiction.”

3. Khloé: hydrateer je vagina met vitamine E

Nog een tip van Khloé: volgens haar zou vitamine E ervoor zorgen dat je vagina gehydrateerd blijft. Nu is het volgens Streicher zo dat vitamine E niet per se slecht is voor de vagina. Het zou eventueel gebruikt kunnen worden als glijmiddel omdat het een beetje glibberig is, maar verder heb je er down under maar weinig aan. Bij last van vaginale droogte of irritatie, doe je er beter aan de kern van het probleem uit te zoeken. En dit doe je niet door er vitamine E op te smeren, maar door een bezoekje te brengen aan de huisarts.

OGs

1.7m Likes, 6,825 Comments – Khloé (@khloekardashian) on Instagram: “OGs”

4. Khloé: breng vitamine E aan op de schaamlippen om irritatie te verlichten

Nog meer vitamine E! Gezien Khloé’s enthousiasme zou je denken dat het fungeert als een soort wondermiddel, maar helaas is dat niet waar. Vitamine E kan inderdaad voor enige korte verlichting zorgen, maar dat doet in principe ieder product dat koel en vochtig is. Het helpt helaas niet bij het oplossen van het probleem, wat kan liggen bij bijvoorbeeld een verkeerde wasmiddel of een bacteriële infectie. Hoewel het dus geen kwaad kan, biedt vitamine E ook geen oplossing.

5. Allemaal: neem een laserbehandeling na de bevalling om alles weer strak te krijgen

De Kardashian-zusjes zweren bij een laser genaamd de Mona Lisa Laser, die speciaal is ontwikkeld om de vagina weer soepel en gehydrateerd te krijgen. Er is alleen een grote ‘maar’. Omdat de laser is ontwikkeld voor vrouwen die last hebben van vaginale droogte na de menopause, chemotherapie of operaties, reikt de laser niet verder dan de vaginawand. Dit houdt in dat de bekkenbodemspieren niet behandeld worden, en juist deze dragen bij aan de ‘strakheid’ van de vagina. Een laserbehandeling zal dus voor gezonde vrouwen niets uitmaken, behalve dat het een flinke smak geld kost.

Moraal van het verhaal: doe gewoon normaal. Een gezonde vagina heeft niets meer nodig dan water – maak het jezelf niet moeilijker dan het is.

Aha! Zo diep is de gemiddelde vagina dus

Cosmopolitan

Reageer op artikel:
5 vagina-tips van de Kardashians om zeker NIET op te volgen
Sluiten