Je zomer is niet compleet als je deze 11 activiteiten niet hebt gedaan

De zomer is in volle gang en grote kans dat je een enorme waslijst aan activiteiten hebt gepland. Toch zijn er een paar dingen waar je misschien nog niet aan hebt gedacht, maar die je wel gedaan moet hebben. En as je nog bucketlist voor de zomer hebt, dan kan je de volgende dingen toevoegen.

Zomeractiviteiten

Dit is dé tijd om alle dingen te doen die op je lijstje stonden. Even tot jezelf komen, geen gezeik van school of werk, geen vroege wekkers die je uit je dromen wekken en alleen maar ontspanning. Als je niet op vakantie gaat maakt dat geen reet uit. Het gaat er namelijk niet om waar je bent, maar wat je doet. Schrijf de volgende activiteiten maar vast in je notitieboekje.

1. Een digitale cleanse

Al je vrienden posten zonder pauze constant foto’s van alle dingen die ze doen. Maar waarom neem je niet even een break van al die posts? Daag jezelf uit om een weekend lang niet op social media te zitten. Ja, dit kost in het begin misschien best wat moeite, maar je merkt dat je hoofd na een tijdje heerlijk leeg zal zijn.

Eerlijk is eerlijk, wie boeit het wat Rebecca uit de derde klas voor avondeten heeft besteld aan de Costa Brava? Precies, no one cares. Kan je in de tussentijd even tijd doorbrengen met de mensen om je heen.

2. Print foto’s uit

In plaats van druk bezig te zijn met wat je de rest van de zomer allemaal gaat doen, kan je ook even een moment nemen om terug te kijken naar je herinneringen. Die foto’s op je telefoon zijn leuk, maar tastbare herinneringen zijn nog veel leuker. Print al die foto’s uit van de avonden waarop je dronken in de greppel lag. Wedden dat je moet lachen als je deze foto’s steeds ziet?

3. Ga naar een concert

Tijdens de zomer zijn er zoveel buitenoptredens van leuke artiesten. Zoek wat er bij jou in de buurt is. Als je niet naar een festival gaat deze zomer, zijn er zat andere opties. In het Vondelpark in Amsterdam heb je bijvoorbeeld heel veel gratis optredens tijdens de zomer. Een biertje in je hand en zon in je gezicht. Heerlijk.

4. Ren een marathon voor een goed doel

Misschien niet de eerste activiteit waar je aan denkt. Toch is dit super goed voor je. Ten eerste werk je aan je lichaam, wat gezond is (en goed voor je summer body). Daarnaast is het ook een goede daad wat ook weer fijn voelt.

5. Organiseer een brunch

Tuurlijk, elke dag een driegangenlunch is heel gezellig en goed voor je Insta-feed, maar je portemonnee vindt het hoogstwaarschijnlijk minder leuk. In plaats daarvan kan je ook een eigen brunch organiseren met je squad. Laat iedereen iets meenemen en ga lekker in het park zitten. Neem vooral veel drank mee.

6. Ga naar een pretpark

Ben je klaar met relaxen en wil je een beetje spanning en sensatie in je leven? Ga dan naar een pretpark. Zoek de hoogte op en voel die adrenaline pompen.

7. Houd thuis een wijnproeverij

Plunder de Gall & Gall en haal een hele lading aan verschillende soorten wijn. Van rosé en witte wijn tot rode wijntjes. Plak stickers over de labels, proef de smaak en probeer te raden wat voor wijn je drinkt. Eén ding is zeker, het gaat een gezellige avond worden.

8. Maak een nieuwe zomerplaylist

Ken je dat? Dat je een nummer hoort en meteen denkt aan de zomer. Of het nu gewoon een tropisch deuntje is of je hebt vorige zomer lopen tongen met je crush op dat nummer, maakt niet uit. Gooi alle zomerliedjes in één lijst en je hebt meteen het idee dat je op vakantie bent.

9. Ga naar een markt

In plaats van avocado’s voor twintig euro te halen bij de Appie, ga je eens naar een lokale markt toe voor je boodschapjes. Vers fruit en groenten van de markt zijn vaak lekkerder en veel goedkoper. Heb je ook meteen een reden om dat rieten mandje van je mee te nemen die je zo leuk vindt.

10. Organiseer een speurtocht in een nieuwe stad

Iedereen houdt van een goed raadsel toch? Gooi je city guide het raam uit en ontdek een nieuwe stad op een andere manier. Naast dat het je op plekjes brengt waar je normaal gesproken niet snel komt, is het ook een leuke manier om te bonden met familie of vrienden.

11. Word wakker voor zonsopkomst

Wanneer is de laatste keer dat je vroeg genoeg wakker was om de zonsopkomst te zien? En dan bedoelen we niet de keren waarop je doorgehaald naar huis liep na een nacht stappen. Sta een keertje om vijf uur op, zoek een heuvel of ander hoog punt op zodat je een mooi uitzicht hebt. Super ontspannend.

Elite Daily

Reageer op artikel:
Je zomer is niet compleet als je deze 11 activiteiten niet hebt gedaan
Sluiten