Myrthe Hoekstra
Myrthe Hoekstra Love & Life 7 mei 2018
Leestijd: 3 minuten

Nog geen vakantiebestemming dit jaar? Ga naar het pittoreske Cinque Terre!

Nog eventjes wachten en dan is onze favoriete tijd van het jaar aangebroken: de zomer! Staat je vakantiebestemming voor dit jaar nog niet vast? Verdiep je dan even in het Italiaanse Cinque Terre.

Toen NSMBL’s Alex vorig jaar in Italië was, bracht ze een bezoekje aan de Cinque Terre. En ze kan bevestigen: het is er prachtig. Huur vooral een bootje om langs de dorpjes en metershoge rotsen te varen en je hebt gegarandeerd een topdag.

Ook leuk: een klein stukje bij Cinque Terre vandaan vind je het enorm schattige dorpje Tellaro, een van Italiës best bewaarde geheimen. Je eet er fantastisch en werkelijk overal waar je komt ziet het eruit alsof je over een filmset loopt. Geloof ons, hier wil je een dagje heen:

Op vakantie naar Cinque Terre

Goed, weer terug naar Cinque Terre. Cinque Terre bestaat uit vijf pittoreske dorpjes (Riomaggiore, Monterosso al Mare, Corniglia, Vernazza en Manarola) gelegen aan de Italiaanse Rivièra. Deze dorpjes zijn gevestigd in de inhammen van hoge rotsen. Hoewel de dorpjes niet heel groot zijn, is het sowieso de moeite waard om een bezoekje aan te brengen.

1. Fotogenieker kan bijna niet

Gekleurde huisjes, een adembenemend landschap, prachtige stranden en groene wijngaarden – alles aan Cinque Terre is betoverend. Hoewel de dorpen enigszins op elkaar lijken, hebben ze toch wel weer hun eigen sfeertje en zijn ze allemaal op hun eigen manier prachtig.

2. Prachtige stranden

Eerlijk is eerlijk: wat is een vakantie zonder strand? Leg je handdoekje neer op het strand met uitzicht op zee en prachtige rotsen, of ga in een avontuurlijke bui snorkelen, kajakken of peddelsurfen.

3. Hier komt pesto vandaan

Italië staat bekend om één ding en één ding alleen: eten. Als je naar de Italiaanse Rivièra gaat, móét je er de pesto proberen. Pesto komt hier namelijk vandaan! Je begrijpt: als souvenirtje moet je ook zeker een potje pesto in je koffer stoppen.

4. Je kan het dorp per voet verkennen

Als je alle dorpjes lopend wil bekijken, ben je zo’n zes uur bezig, maar die uren (en spierpijn de volgende dag) zijn het he-le-maal waard. Trek je wandelschoenen uit je kast (of koffer), smeer je lijf vol met zonnebrand, neem een kruiwagen aan water mee en je bent ready to go.

5. Heel. Veel. Wijn.

Voor wijnliefhebbers is er ook genoeg leuks (of eigenlijk kunnen we beter lekkers zeggen): er zijn namelijk een heleboel wijngaarden te vinden. Genieten van heerlijke Italiaanse wijnen én van het prachtige uitzicht; wat wil je nog meer?

Als je we je nu nog niet hebben overgehaald, weten we het ook niet meer. Dus waar wacht je nog op? Boek een ticket!

Elite Daily

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Nog geen vakantiebestemming dit jaar? Ga naar het pittoreske Cinque Terre!
Sluiten