Alex Ebbers
Alex Ebbers Love & Life 15 okt 2018

Wat er allemaal gebeurt voordat jij met je bips op dat parelwitte strand zit

Witte stranden, helderblauw water en heerlijk warm weer; dat is waar wij aan denken als we het hebben over de ideale vakantie. Maar, wist je dat er veel meer schuilt achter die droomreis, dan je op het eerste gezicht ziet?

Met je billen op een parelwit strand

Nu de herfst officieel haar intrede heeft gemaakt, de dagen korter worden en er steeds vaker een flinke regenbui naar beneden valt, kunnen we er helaas écht niet meer omheen: de zomer zit erop. Gelukkig heb je zo een reisje naar een tropisch oord geboekt, waardoor je binnen no time weer met je billen op een wit strand kan zitten. Heerlijk makkelijk, toch? Je boekt een vakantie, stapt in het vliegtuig en hop, je hebt niets meer te maken met de kou en regen in Nederland.

Wat er allemaal aan je vakantie voorafgaat

Zoals je ongetwijfeld weet, komt er een hele hoop bij kijken voordat jij met je muziekje in je oren van de warme zon ligt te genieten. Want stel je voor dat je vliegtuig ineens niet zou vertrekken. Daar gaat je lekkere reis dan. Gelukkig is de kans groter dat jouw vliegtuig wél vliegt, dan dat hij niet vliegt. En, dat heb je bijna allemaal te danken aan je vrienden van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL). Deze toppers zorgen er namelijk dag in, dag uit voor dat honderden vliegtuigen veilig kunnen opstijgen en landen, en dat jij zo safe and sound op je vakantiebestemming belandt. Dit is natuurlijk niet het enige wat ze doen. Zo houden ze ook overvliegend verkeer in de gaten, én sturen dat de goede kant op. Allemaal zodat jij en je ananasbikini straks, met een gerust hart, melk uit een verse kokosnoot kunnen drinken. Hoe fijn is dat?

Dus, de volgende keer dat de passagiers op jouw vlucht de piloot weer eens een staande ovatie geven, applaudisseer dan ook even mee voor de luchtverkeersleiding. Deze toppers zorgen ervoor dat je überhaupt op vakantie kan.

Zelf ook zo’n topper worden?

En hey, aangezien jij nu weet hoe tof zo’n baan als luchtverkeersleider eigenlijk is, wil je het zelf misschien ook wel een kans geven. Speciaal daarvoor ontwikkelde LVNL, samen met Spotify, een test die aan de hand van jouw luistergedrag onthult of jij het in je hebt om luchtverkeersleider te worden. Ontdek hier welke skills je bezit en ontvang je persoonlijke playlist.

In samenwerking met Luchtverkeersleiding Nederland

Reageer op artikel:
Wat er allemaal gebeurt voordat jij met je bips op dat parelwitte strand zit
Sluiten