Lobke Killaars
Lobke Killaars Love & Life 22 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Doei lange werkweek – niks doen maakt je productiever

Afgepeigerd na een lange werkweek plof je op de bank om daar het komende half uur vooral NIET vanaf te komen. Voel jij je elke week weer doodmoe en ben je toe aan wat meer rust? Neem die dan vooral. Want niks doen is goed voor je.

Even lekker niks doen

Als je het moeilijk vindt om stil te zitten, dan ben je niet alleen. Veel mensen werken full-time en maken daarnaast de nodige overuren. Als je dan een keer vrij bent, wil je het liefst afspreken met vriendinnen en je tijd nuttig besteden. Toch zeggen je lichaam en je geest vaak iets anders. Deze hebben namelijk tijd nodig om tot rust te komen.

Rust nemen is goed

We hebben aangenaam nieuws voor je: het is mega belangrijk om rust te nemen. Om even wat tijd te ‘verspillen’. Oké, wist je stiekem natuurlijk wel. Maar een belangrijk gegeven in een tijd waar burn-outs niet ongebruikelijk zijn.

Veel succesvolle en innovatieve personen uit de geschiedenis zorgden ervoor dat ze genoeg vrije tijd hadden. In de tijd dát ze werkten, waren ze een stuk productiever. “Successful people aren’t accomplished despite their leisure – they are successful, in part, because of it.”

Je wordt creatiever

Het is af en toe dus belangrijk om je rust te nemen. Kan je daarna lekker gaan knallen. Eet jij je lunch standaard aan je bureau? Ga een keer met anderen lunchen of loop een rondje voor wat frisse lucht. Zit je elke avond nog te bikkelen? Probeer te kijken of je wat productiever te werk kan gaan. Dan heb je misschien ook wat avondjes vrij.

Wanneer werk met voldoende rust wordt gecombineerd zijn we slimmer, creatiever en gelukkiger. Houd dat in je achterhoofd de volgende keer dat je over het randje neigt te gaan. Merk je dat je gedachteloos aan het scrollen bent? Misschien wordt het dan tijd om even doei te zeggen tegen je beeldscherm. Op zijn tijd een pauze in lassen is net zo belangrijk.

Dus toch! Een werkweek van 4 dagen blijkt beter te zijn voor je productiviteit

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Doei lange werkweek – niks doen maakt je productiever
Sluiten