Suze van As
Suze van As Love & Life 19 jul 2017

Val je maar niet af met je zoveelste dieet? Blijkbaar is meditatie de uitkomst

Je dieet als een gek, maar je valt maar niet af. Dit kan frustrerend zijn en al helemaal als je hard je best doet. Jezelf wat rust gunnen, kan echter meer bieden dan je mogelijk denkt!

Uit een onderzoek van North Carolina State University is namelijk gebleken dat mensen die mindful nadenken en voldoende mediteren makkelijker en sneller gewicht verliezen dan mensen die dat niét doen. Afvallen was nog nooit zo rustgevend.

Tachtig mensen gingen voor het onderzoek vijftien weken lang proberen af te vallen. De ene groep probeerde op eigen houtje af te vallen en de andere groep probeerde af te vallen door een mindfulness-training te volgen, inclusief dagelijkse meditatie. De mindfulness-groep verloor gemiddeld 1,9 kilo, wat zeven keer zo veel was als de 0,3 kilo die de andere groep gemiddeld verloor.

Naast meditatie leerde de groep te focussen op het herkennen van honger en verzadiging, het plannen van maaltijden en snacks, en eten als enige bezigheid te zien (dus niet voor een televisie). Ook werd er aandacht besteed aan de smaak van het eten, zoals het proeven van de smaak van iets met een hoger aantal calorieën, maar het niet helemaal opeten.

Deze Deense kunstenaar maakt reuzen van hout en verstopt ze in de natuur

dailymail

Reageer op artikel:
Val je maar niet af met je zoveelste dieet? Blijkbaar is meditatie de uitkomst
Sluiten