Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Life 13 feb 2020

Zo overleef je de hel die Valentijnsdag heet als je (net) single bent

Wordt dit jouw eerste jaar als single op Valentijnsdag? Dan is het je waarschijnlijk al opgevallen dat de zoetsappige reclames al zijn ingetreden in de reclamebrokken *probeert niet te kotsen*. Waar je het voorheen heerlijk vond om je lief te verwennen op deze dag, skip je ‘m nu liever.

Was je eerst zo’n voorstander die maar wát graag mee deed aan de hysterie op Valentijnsdag, kun je er nu echt niet meer aan denken. Herkenbaar? Zo overleef je Valentijnsdag als je net single bent.

Valentijnsdag als je single bent

Hoewel we sinds een aantal jaar ook een heuse ‘Singlesdag’ hebben, komen we er niet onderuit om te worden geconfronteerd met Valentijnsdag. Als je net single bent, is dat natuurlijk wel extra vervelend. Wees niet getreurd, dankzij deze tips kom jij lachend de dag door.

1. Maak er een BFF-dag van

In plaats van deze dag de liefde te vieren met een partner, kun je ook de liefde tussen jou en je beste vriendin vieren. Helemaal niet zo’n gek idee toch? Plan samen een chic etentje in een leuke toko en spreek af dat jullie een cadeautje voor elkaar kopen. We don’t need no lovers.

2. Verwen jezelf op Valentijnsdag

Klinkt een beetje fout, bedoelen we niet zo maar verwen jezelf nou eens een dagje. Dat kan in hele kleine dingen zitten zoals ontbijten met een vet lekkere chocoladetaart maar je kunt ook voor luxe gaan en een uitgebreide pedicure voor jezelf inplannen. Lief zijn voor jezelf is belangrijk. En hou je vooral niet in als je een leuke nieuwe outfit of dure skincare wilt scoren in de stad.

3. Doe wat liefs voor je ouders

Heeft je beste vriendin wél een lover en ben je dus aangewezen op familie? Plan dan wat leuks in met je ouders en of geef ze een lief cadeautje. Papa en mama blij, en zo voel jij ook veel liefde om je heen op Valentijnsdag, maar dan van je familie.

4. Ga de avond ervoor stappen

Je kunt het ook anders aanpakken en de avond ervoor (donderdag 13 februari) helemaal naar de zogenoemde kl*te gaan met je vriendinnen in de stad. Begin met een uitgebreid etentje en wijntjes in een leuk restaurant en begeef je daarna naar een leuke club of kroeg.

Tegenwoordig zijn er trouwens best veel clubs die speciaal op Valentijnsdag feestjes organiseren voor singles en wie weet ontmoet je daar wel weer een leuke crush met wie je volgend jaar wél Valentijnsdag kan vieren.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo overleef je de hel die Valentijnsdag heet als je (net) single bent
Sluiten