Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Entertainment 14 jul 2020

Finally – Valentina Sampaio is het eerste transgendermodel op de cover van Sports Illustrated

In 2017 stond ze nog als eerste transgendermodel op de cover van Vogue Paris, twee jaar later mocht ze meelopen met Victoria’s Secret en nu schrijft ze opnieuw geschiedenis. De Braziliaanse Valentina Sampaio is het eerste transgendermodel dat op de cover van het Amerikaanse tijdschrift Sports Illustrated Swimsuit Issue staat.

Het 23-jarig model zegt dat ze zich heel vereerd voelt om op de cover van het tijdschrift te staan. Geef haar eens ongelijk, en wat ziet ze er amazing uit.

Valentina Sampaio op de Sports Illustrated

Sports Illustrated, SI afgekort, is een bekend tijdschrift en een grote naam in de modellenwereld. Het bestaat al 56 jaar en er hebben al heel wat succesvolle modellen op de cover gestaan. Valentina Sampaio kan zich nu voegen bij namen als Heidi Klum en Tyra Banks.

Naast de mooie foto’s – waarin Valentino Sampaio schittert in een witte badpak van Haus of Pink Lemonaid en een taupekleurige bikini van Triangl – schreef ze ook een open essay voor het tijdschrift. In deze persoonlijke essay vertelde ze wat de cover voor haar betekent.

Being trans usually means facing closed doors to peoples’ hearts and minds. We face snickers, insults, fearful reactions and physical violations just for existing. Our options for growing up in a loving and accepting family, having a fruitful experience at school or finding dignified work are unimaginably limited and challenging.

LGBTQ-gemeenschap

Via onder andere haar Instagram-account zet Valentina Sampaio zich al lange tijd in voor de LGBTQ-gemeenschap. En hoewel de cover veel betekent voor het model, vindt ze de betekenis die het heeft voor de gemeenschap nog belangrijker.

Valentina bedankte de makers van het tijdschrift: “Thank you SI for seeing and respecting me as I truly am. For understanding that more than anything, I am human. Thank you for supporting me in continuing to spread a message of love, compassion and unity for ALL.

Must-have – Déze zomerjurk is megapopulair op Instagram

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Finally – Valentina Sampaio is het eerste transgendermodel op de cover van Sports Illustrated
Sluiten