Carolina van Vugt
Carolina van Vugt Love & Life 1 jun 2019
Leestijd: 3 minuten

Van naakt slapen tot strings: wist jij deze 5 gezondheidsweetjes over je ondergoed al?

Als het gaat om het uitkiezen van ons ondergoed, gaat het er een stuk makkelijker aantoe dan bij het uitkiezen van een outfit; we graaien een broekje en beha uit de la en we zijn good to go. Echter kan het soort ondergoed dat je draagt een hoop uitmaken voor je gezondheid down under.

Een string is zoals je misschien al had verwacht niet altijd de beste keuze en ook de stof van het ondergoed dat je draagt is van grote invloed op de huishouding van je intieme zone. Wist jij onderstaande vijf feitjes over je ondergoed al?

1. Je zou speciaal ondergoed moeten dragen tijdens je workout // Hoewel het heel onschuldig lijkt om je string aan te houden als je naar de sportschool gaat, is dit eigenlijk helemaal niet verstandig. Ten eerste is het belangrijk om goed ademend ondergoed te dragen tijdens het sporten om te voorkomen dat je warmte en vocht vasthoudt, wat kan resulteren in een schimmelinfectie. In plaats van een sexy kanten of satijnen stringetje kun je dus beter een katoenen broekje aandoen. Daarnaast kan het dragen van een string ervoor zorgen dat bepaalde bacteriën zich van achter naar voren verplaatsen in je onderbroek, wat een urineweginfectie kan veroorzaken.

2. Het kan goed zijn om zonder ondergoed naar bed te gaan // Over het algemeen is het niet per se beter om naakt te slapen, maar als je (snel) last hebt van infecties daar beneden, zou het kunnen helpen. Bacteriën houden er immers van om in warme, donkere en vochtige plekjes te kruipen – zonder ondergoed kan alles beter doorluchten.

3. Dat te hebben gezegd, is het wel heel belangrijk om overdag ondergoed te dragen // Als je overdag geen ondergoed draagt, is dit ook niet ideaal voor je intieme zone. Dr. Raquel B. Dardik legt het je uit:

“For one, if you’re wearing pants, the seam sits right in the vulval area and will constantly be rubbing the area. If you are wearing dresses or skirts, there’s nothing there to absorb vaginal moisture.”

4. Het dragen van een string kan lijden tot infecties en irritaties // Misschien heb je ooit wel eens gehoord dat het beter is om tijdens je bezoek aan het toilet van voor naar achter te vegen, omdat je anders bacteriën van achteren naar voren transporteert. Als je string aan hebt, wordt deze echter ook een soort van snelweg voor bacteriën. Dr. Jill M. Rabin vertelt hoe het zit:

“If you have a little bacteria — E. coli is the most common bacteria in the colon — in the back part of the fabric and you’re physically active, that material may move. All it has to do is move an inch or two and it’s next to the vagina or urethra. That thong may be depositing colonic bacteria into your vagina or urethra.”

Natuurlijk kan het dragen van een string niet altijd bij iedereen kwaad, maar mocht je gevoelig zijn voor infecties – of er eentje hebben – dan kun je beter even een ander soort ondergoed aan doen.

5. We zouden sowieso allemaal katoenen ondergoed moeten dragen // Katoen is de meest ademende en absorberende stof voor ondergoed en dus de beste keuze wanneer je wilt voorkomen dat bacteriën groeien. Helaas is een kruisje van katoen niet genoeg hiervoor en moet echt je hele onderbroek van katoen zijn. Zo legt Dr. Shieva Ghofrany uit:

“When patients say to me, ‘But the crotch is cotton,’ my response is that the layer outside the crotch is not, thus making the cotton less breathable and thus allowing more moisture to be trapped and more possible imbalance leading to infections.”

Hoewel het natuurlijk belangrijk is jezelf sexy te voelen in alles wat je draagt, zou het wel slim kunnen zijn om ook eens een day-off in te plannen voor de dagen dat er toch niemand is die je naakt ziet. En daarnaast: met een beetje goed zoeken, zijn er ook voldoende sexy slips die wel van 100% katoen zijn gemaakt.

The Huffington Post

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Van naakt slapen tot strings: wist jij deze 5 gezondheidsweetjes over je ondergoed al?
Sluiten