Renée
Renée Food 08/10/2012

Van vegan tot fish & chips: De leukste eettentjes van Dublin

Buiten het shoppen in Dublin, valt er in de hoofstad van Ierland ook genoeg op culinair gebied te beleven! En dat heeft je lichaam uiteraard ook goed nodig na al dat rondrennen in de vele winkelstraten. Op het gebied van lunch en diner kan je hier met vele diëten en budgetten terecht. De traditionele fish & chips tentjes springen er bovenuit, maar we hebben ook genoeg tips waar je je niet al te schuldig over hoeft te voelen… Wederom bevinden onderstaande restaurants en bars zich op loopafstand, binnen het centrum.

De lunchroom van Avoca bevindt zich in hartje centrum, op de bovenste verdieping van het gelijknamige warenhuis. Je kunt hier terecht voor de lekkerste (en zeer gezonde) salades, lam tagine, fish pie en gebakjes. Prijzen van €6 tot €16. 11-13 Suffolk Street.
 

Bang is een door de Michelin gids aanbevolen restaurant en die aanbeling ook helemaal waard. Het is natuurlijk wat duurder dan de gemiddelde lunch, maar zelf raden we aan dit – indien nodig – te compenseren met een wat goedkoper diner. Eigenlijk is alles goddelijk lekker, maar sla de chocolademousse zeker niet over wanneer deze er is. Bang is absolute een must voor de echte foodies! Reken op zo’n €25 tot €30 voor een 3-gangen lunch. 11 Merrion Row.
 

Een drukbezet (en zeer groot) café met traditioneel restaurant. De kaart is simpel maar goed, echter is het vooral het avant-gardistische interieur dat de moeite waard is om hier te lunchen of dineren. Buitengewoon bewerkte muren, gigantische kroonluchters, waanzinnige dakramen: je zou het ‘kitsch’ kunnen noemen maar wij kunnen er wel uren over doorgaan. Voor €14 krijg je er fish & chips, volgens klassiek recept bereid en modern gepresenteerd (die je overigens toch gegeten ‘moet’ hebben voor je terugvliegt…). Eén extra tip: ga er niet heel als je in stilte wilt eten ;-) 39 Dawson Street.
 

Voor de liefhebbers van vegetarisch eten is dit één van de beste aanraders, maar we garanderen dat ook de echte vleeseters hier hun buikje rond zullen eten. Bij Cornucopia krijg je snel een lekkere maaltijd voorgeschoteld, maar vanwege de relaxte atmosfeer kun je er zo lang blijven zitten als je wil. Je kan er terecht met een gluten- of lactosevrij dieet en ook veganistisch behoort tot de vele mogelijkheden. De prijzen zijn betaalbaar en water is gratis af te tappen. 19-20 Wicklow Street.
 

Te vinden in het klassieke Powerscourt Townhouse Centre, is Lost Society dé plek voor een feestelijke cocktail. Het interieur heeft iets weg van een luxe bordeel met het diepe rood, maar dan wel één met hippe insteek. Denk aan authentieke achttiende-eeuwse kamers met design aan de muren en een hippe club in de kelder. South William Street.
 

Voor meer informatie over Dublin en Ierland: Discover Ireland & Visit Dublin

Reageer op artikel:
Van vegan tot fish & chips: De leukste eettentjes van Dublin
Sluiten