We weten niet of we deze Vans willen dragen of willen eten

Is het een schoen of een kunstwerk? Wij zijn er nog niet helemaal over uit. Kunstenares Amirah Kassem ging een samenwerking aan met Vans. Daarvoor maakte ze een wel erg bijzondere creatie: regenboogtaart-schoenen!

#VansCustomCulture

Het doel van het project? Middelbare scholieren inspireren om hun creativiteit te omarmen. Dat doet Vans door middel van kunst en design. Bovendien geven ze zo aandacht aan het dalende kunstbudget. Lekker bezig! Vans vindt dat iedereen de kans verdient om zich creatief uit te drukken – met alle tools die hiervoor nodig zijn.

Custom Culture is een wedstrijd tussen 500 scholen. Deze scholen hebben allemaal de kans om van blanco Vans-schoenen de coolste ontwerpen te maken. Er is één regel: de schoenen moeten te maken hebben met de thema’s Local Flavor en Off the Wall. Wanneer de ontwerpen klaar zijn, selecteert Vans de 50 beste inzendingen. Vervolgens kan er gestemd worden op de top 5 van beste scholen. Uiteindelijk wordt er één school gekozen als hoofdsponsor. De prijs? Maar liefst $75.000 – omgerekend €60.000 – voor hun kunstprogramma!

Genoeg met de details en op naar de schoenen. Vans benoemde verschillende kunstenaars en influencers als ambassadeurs voor de wedstrijd. Ze vroegen aan deze mensen om al hun creativiteit te gebruiken. Het resultaat? Fantastische Vans-ontwerpen! Eentje springt er toch echt uit…

Dé regenboogtaart-schoenen

Daar word je toch even sprakeloos van, hè? De schoenen hebben een enorm platform, volledig gemaakt van cake en ijs. De onderste laag is bedekt met gekleurde hagelslag en de bovenkant is bezaaid met regenboogsnoepjes. HOE DAN?

Honored to be a #vanscustomculture ambassador!? I’ve teamed up with @Vans to support art education and designed these shoes to let everyone know about their high school art programschreef kunstenares Amirah Kassem op Instagram. In het dagelijks leven heeft Amirah haar eigen bakkerij Flour Shop. Check zeker even haar Instagram voor de meest schattige (regenboog)creaties – en ja, deze kun je wel écht eten.

Andere Vans-creaties

Naast Amirah zijn er nog een boel andere kunstenaars aan de slag gegaan:

En, zit er wat leuks voor jou tussen?

Elite Daily

Reageer op artikel:
We weten niet of we deze Vans willen dragen of willen eten
Sluiten