Redactie
Redactie Food 11 feb 2017
Leestijd: 1 minuut

Vegan: De lekkerste worteltaart om deze week te proberen

Wij zijn groot fan van worteltaart, en al helemaal van het feit dat deze makkelijk vegan te maken is.

Lees hieronder welke ingrediënten je nodig hebt voor de worteltaart en het glazuur waaruit je makkelijk 12 stukken kunt halen.

Worteltaart
300 gram bloem (bij voorkeur 150 gram speltbloem en 150 gram cakebloem)
15 gram bakpoeder
5 gram baksoda
15 gram kaneelpoeder
2,5 gram nootmuskaat
5 gram zout
120 gram appelmoes
240 ml amandelmelk
180 gram rietsuiker
10 gram vanille
120 ml gesmolten kokosolie
400 gram geraspte wortelen
 
Glazuur
75 gram macadamianoten
75 gram cashewnoten
60 ml amandelmelk
22 gram ahornsiroop
10 ml kokosolie
5 gram vanille
10 ml citroensap
5 gram zout
 

Instructies
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius en vet een bakblik in van zo’n 9 bij 13 cm. Voeg eerst de bloem, bakpoeder, baksoda, kaneel, nootmuskaat en zout toe aan een kom en meng het goed. Doe dan de appelmoes, amandelmelk, vanille, suiker en kokosolie in een aparte kom en mix dit. Doe alle bovenstaande ingrediënten bij elkaar. Voeg dan ook de wortelen toe en roer het goed door elkaar. Giet de kom met de ingrediënten in het (ingevette) bakblik en doe het 30-40 minuten in de oven. De worteltaart is klaar als je er een tandenstoker inprikt en deze er schoon uitkomt. Laat de taart volledig afkoelen.

Dan kun je nu het glazuur maken. Combineer alle ingrediënten voor het glazuur in een blender. Start de blender op lage snelheid en verhoog de snelheid geleidelijk. Het mengsel zal eerst nogal dik zijn, je kunt eventueel amandelmelk toevoegen. Mix het glazuur totdat het glad is en laat het 30 minuten rusten voordat je het over de cake smeert.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.