Lobke Killaars
Lobke Killaars Food 21 dec 2018

Goed voor jezelf en de wereld – deze vegan recepten zijn abnormaal lekker

Eigenlijk is het tegenwoordig niet zo heel moeilijk meer om veganistisch te eten. Steeds meer vegan recepten verschijnen op het internet en steeds meer restaurants zijn zich ervan bewust dat lang niet iedereen meer carnivoor is. Nog inspiratie nodig voor het avondeten? Wij verzamelden de heerlijkste gerechten voor je.

Vegan recepten

Hoewel er honderden, duizenden vegan recepten te vinden zijn online, willen we enkele favorieten delen. Door alle opties is het soms namelijk lastig de echt goede recepten eruit te vissen. Deze gerechten zijn goed voor je en kosten niet te veel tijd om te bereiden.

Risotto met knoflookpaddenstoelen uit de oven

vegan recepten

Dit gerecht is makkelijker te bereiden dan het eruit ziet. Het is en blijft alleen wel risotto, dus neem de tijd deze goed klaar te maken.

Taco’s met guacamole

vegan recepten

Alle taco liefhebbers opgelet: taco’s kunnen óók lekker zijn zonder een handje Nederlands gehakt tussen die fragiele stukken maïskoeken te proppen. Het is in ieder geval een feest om naar deze gekleurde groentemassa te kijken.

Bolognese pasta met linzen

vegan recepten

Met deze pasta bolognese zeg je doei tegen vlees. Het rundvlees – wat normaal een deel van het gerecht is – wordt namelijk vervangen door linzen.

Rode linzen curry

vegan recepten

Ja hoor, daar zijn de linzen weer. Dit gerecht boordenvol smaak kan makkelijk ook worden aangevuld door bijvoorbeeld spinazie, tofu, bloemkool en/of aardappelen toe te voegen.

Burrito bowl met veel groente

vegan recepten

Heb je haast, maar wil je wel een gezonde maaltijd maken? No worries, binnen twintig minuten staat dit gerecht voor je neus. Ook altijd fijn: je hoeft niet met allerlei pannen te slepen, want het is voornamelijk een kwestie van alles bij elkaar gooien.

Zoete aardappel quesadillas

vegan recepten

Maar weinig gerechten botsen op tegen goede quesadillas. Hoewel je waarschijnlijk gewend bent ze te eten met een laagje vlees binnenin, ziet dit er ook allesbehalve slecht uit.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Als je deze 7 snacks op tafel zet raadt niemand dat het vegan is

Reageer op artikel:
Goed voor jezelf en de wereld – deze vegan recepten zijn abnormaal lekker
Sluiten