Alex Ebbers
Alex Ebbers Fashion 11 apr 2019

De nieuwe schoenencollectie van Topshop is compleet vegan

Het lijkt de goede kant op te gaan in fashionland. Steeds meer merken worden zich bewust van het leed dat ze onze planeet en wat erop leeft aandoen en spelen hierop in met duurzame collecties. Zo ook Topshop. De keten heeft een vegan schoenencollectie gelanceerd die niet van echt te onderscheiden is.

Discover our new range of vegan shoes, made from @peta approved materials that are completely free from animal products. Shop via the 🔗 in bio.

No Description

Vegan schoenencollectie van Topshop

De collectie bestaat uit een vijfpaar schoenen, waarvan vrijwel ieder paar weer in verschillende kleuren of prints beschikbaar is. Het kleurenpallet van de schoenen bestaat uit neutrale tinten en dierenprints. Denk hierbij aan bruin, nude, oranje, wit, zwart en slangen- en krokodillenprint. Helemaal binnen de trends van deze lente, dus.


Hoewel er voor de collectie duidelijk (en logischerwijs) is gekeken naar de trends van het seizoen, zijn de schoenen toch tijdloos en vrijwel overal bij te dragen. De prijs van schoenen in Topshops vegan collectie varieert tussen €68,- en €80,-.

Keurmerken en productie

De collectie is PETA-Approved, waarmee Topshop verklaart dat de items in de collectie geen van dieren afgeleide producten bevatten. Verder worden de schoenen geproduceerd in Spanje en verstuurd in dozen die vrij zijn van lijm op basis van dierlijke producten.

Meer vegan items

Vooralsnog bestaat de vegan lijn van Topshop alleen uit schoenen, maar de kans zit erin dat er in de toekomst meerdere vegan items aan het assortiment toegevoegd worden.
“Initially we’re focusing on footwear and introducing six new styles that are produced alongside our premium shoe lines in Spain. We can’t wait to see how shoppers respond to the design-led collection and how far we can push vegan products across our accessories offering,” aldus Maddy Evans, Fashion Director bij Topshop.

We zijn benieuwd of we binnenkort ook een vegan handtas van Topshop kunnen verwachten. Tot die tijd doen we het even met deze prachtige schoenencollectie.

Dit vind je ook interessant:
Deze schoenentrend uit de 00’s ga je veel zien deze zomer

Reageer op artikel:
De nieuwe schoenencollectie van Topshop is compleet vegan
Sluiten