Gina Koninkx
Gina Koninkx Food 11 sep 2018

Als je deze 7 snacks op tafel zet raadt niemand dat het vegan is

Nog lang niet iedereen is ervan overtuigd dat vegan snacks net zo lekker zijn als gewone hapjes. Daarom hebben wij zeven snacks – zoute en zoete – opgezocht waarvan niemand raadt dat het vegan is. Vooral niet zeggen als je ze op tafel zet.

Vegan snacks

De snacks zijn makkelijk te maken en als je bezig bent met een vegan challenge wil je na het eten van deze hapjes sowieso nooit meer vlees eten.

1. Spring rolls

Een heerlijk Aziatisch gerecht waar je geen genoeg van kunt krijgen. Je hoeft deze rolletjes niet per se te vullen met garnalen en kip, juist als je ze vult met groente worden ze lekker knapperig. Het pittige sausje geeft de rolls extra veel smaak.

2. Uitgebreide borrelplank

Het lijkt haast onmogelijk om voor je vrienden een kaas- en worstplank te evenaren, maar met deze gigantische borrelplank is dat echt geen probleem. Plakjes worst en blokjes kaas worden zo echt niet gemist.

3. Chocoladeballen

Je zou zweren dat deze ballen bomvol suiker zitten (want echt, de smaak is goddelijk), maar dat is niet zo. Zelfs niet-vegan mensen kunnen dit waarderen.

4. Bruschetta met zoete tomaten en gepofte knoflook

Snel te maken en met enorm veel smaak (met dank aan de hoeveelheid knoflook). Het ziet er ook nog eens super feestelijk uit op tafel.

5. Boerenkoolchips

Nu ligt groentechips tegenwoordig ook gewoon in het schap bij de supermarkt, maar als je dit echt zelf wil maken raden wij je aan om dat met boerenkool te doen. Deze groente wordt namelijk mega knapperig in de oven en met wat sesamzaadjes zit er meteen een lekker smaakje aan.

6. Zoete aardappel frietjes

Dit blijft natuurlijk een klassieker, zeker nu McDonald’s ze ook enige tijd in het assortiment had.

7. Bananenbrood met kokosrasp, noten en blauwe bessen

Voor als je een zoetekauw bent en graag een taart op tafel hebt staan. Het is dan geen taart, maar wel overheerlijke cake én ook nog eens gezond. Winnen dus.

Reageer op artikel:
Als je deze 7 snacks op tafel zet raadt niemand dat het vegan is
Sluiten