Deze vegan snoepjes koop je gewoon in de supermarkt

Misschien denk je bij veganistisch eten meteen aan quinoasalades en stengels bleekselderij, maar (gelukkig) is er meer dan dat. Er bestaan namelijk ook gewoon vegan snoepjes. Minder gezond, maar hey: it’s all about finding the balance, toch? Daarom hebben we zeven vegan snoepjes voor je op rij gezet. En nog meer goed nieuws: je kan ze gewoon kopen in de supermarkt!

Het wordt steeds duidelijker wat voor gevolgen dierlijke producten hebben op de wereld om ons heen en op onszelf. Daarom kiezen veel mensen voor de plantaardige lifestyle.

En nee, dat betekent niet dat je alleen nog maar op wortels mag kauwen (plantaardig eten hoeft helemaal niet moeilijk te zijn). Er zijn ook allerlei lekkere vegan snoepjes. Wij delen ze graag.

Vegan snoepjes uit de supermarkt

Snoep bevat vaak dierlijke bronnen zoals gelatine (een bindmiddel dat uit slachtafval wordt gemaakt) om het een zachte textuur te geven en bijenwas om snoepjes te laten glimmen. Toch zijn deze ingrediënten helemaal niet noodzakelijk om lekkere snoepjes te creëren, kijk maar naar het volgende lijstje en loop gelijk naar de supermarkt bij jou om de hoek.

1. Napoleon

Ben je gek op zure snoepjes? Dan zijn Napoleonsnoepjes jouw go-to snoepje. Zowel de smaken citroen, framboos, salmiak als cassis zijn honderd procent vegan. Deze vind je in de meeste reguliere supermarkten.

2. Fisherman’s Friend

Iedereen kent ze wel, deze wereldberoemde Fisherman’s snoepjes. Dat die al sinds 1865 helemaal vegan zijn, vinden we geweldig. En dat geldt voor álle smaken uit hun aanbod. Deze vind je in de meeste reguliere supermarkten.

3. Snoepjes van Goody Good Stuff

Goody Good Stuff is een fijn merk met snoepjes in verschillende soorten en maten, van zure snoepjes tot perziken tot gummybeertjes. Al hun producten worden gemaakt zonder gelatine en zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen. De snoepjes zijn te vinden bij PLUS en Jumbo.

4. Fruittella Dummies

Dummies zijn een echte trip down to memory lane. Deze kleine doosjes met snoepjes in de smaken aardbei, perzik, sinaasappel en framboos zijn honderd procent vegan en worden gemaakt met natuurlijke smaakstoffen en natuurlijke kleuren. Deze vind je in de meeste reguliere supermarkten.

5. Haribo Dragibus

Als we één favoriet snoepje mogen kiezen, zijn het toch wel de Dragibus van Haribo. Je weet wel: die bolletjes in verschillende vrolijke kleuren met de structuur van jellybeans maar dan net iets taaier. Lekker, en vegan. Deze vind je in de meeste reguliere supermarkten.

6. (de meeste) Chupa Chups lolly’s

Wie van lolly’s houdt en (zoveel mogelijk) vegan eet, kan op beide oren slapen. De meeste Chupa Chups zijn immers vegan. Alleen de smaken Chocolate Vanilla en Strawberry cream zijn NIET vegan, dus let daar even goed op. Deze vind je in de meeste reguliere supermarkten.

7. Droprondo’s van Venco

Droplovers opgelet: van dit nieuwtje worden jullie vast blij! De droprondo’s van Venco zijn namelijk helemaal vegan. Opgelet: de andere producten van Venco bevatten soms wél gelatine.

Dit artikel verscheen eerder op ons zusje Bedrock.nl

 

Bedrock

Reageer op artikel:
Deze vegan snoepjes koop je gewoon in de supermarkt
Sluiten