admin
admin Food 16 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Nóg een vegan sushirestaurant in Amsterdam: de Vegan Sushi Bar

De vegan lifestyle is hot. Nog nooit deden zoveel mensen mee aan Veganuary, zijn er dit jaar meer goede voornemens om milieuvriendelijker te leven dan te stoppen met roken én het ene na het andere vegan restaurant popt op. Zo ook in onze hoofdstad, waar zojuist het tweede vegan sushi restaurant is geopend. 

Afgelopen week opende namelijk de Vegan Sushi Bar in Amsterdam-West. En daar zijn we maar wat blij mee.

Vegan Sushi Bar in Amsterdam

Naast het feit dat vegan sushirestaurant Plant Based Sushi nog maar net haar deuren opende aan de Admiraal de Ruijterweg in Amsterdam, komt er nu dus nóg een heus plant based sushirestaurant bij. Oók in Amsterdam-West, aan de Kinkerstraat om precies te zijn. De Vegan Sushi Bar opende afgelopen week haar deuren.

De sushi bar in Amsterdam heeft een mooi doel voor ogen. “Al onze producten zijn plantaardig én bewust. De Vegan Sushi Bar zet zich in voor een nieuwe bewustere wereld. Omdat ons motto “the only thing we take out the ocean is plastic” is, zijn we partner geworden van The Ocean Clean up. Van de winst die Vegan Sushi Bar binnen haalt zal een percentage gaan naar de Ocean Clean Up.”

Unsplash

Wat staat er op het menu?

Een website heeft het sushirestaurant nog niet, dus is het zoeken naar wat er precies te proeven valt. Wel zien we dat Het Parool al langs is geweest en erg enthousiast was. Eigenaar David Leijgraaff (25) besloot na een bezoekje aan Los Angeles een vegan sushizaak te openen, vertelt hij aan de krant.

Wat kunnen we verwachten? In elk geval geen traditionele sushi. Op het menu staat bijvoorbeeld zwarte sushi, want “dan springen de andere kleuren, van bijvoorbeeld zoete aardappel, avocado en mango er extra uit,” voegt vriendin en compagnon Veronica Serberie (23) toe aan Het Parool.

Verder wordt er gewerkt met sushivervangers en wordt de ‘garnaal’ bijvoorbeeld gemaakt van soja en de krab weer van gefrituurde tofu.

De inspiratie voor de ingrediënten komt duidelijk niet alleen uit Japan. Zo is staat er een Green Genovese roll op het menu, maar ook een California dream roll, Spicy Mango Roll, mochi’s en vegan cakes

Je betaalt tussen de €10 en €14 voor 8 stukjes sushi.

Wij zijn erg benieuwd naar dit mysterieuze nieuwe vegan sushirestaurant!

Vegan Sushi Bar
Kinkerstraat 83
1053 LE Amsterdam
Bekijk de Facebookpagina.

Dit artikel verscheen eerder op ons zusje Bedrock.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Nóg een vegan sushirestaurant in Amsterdam: de Vegan Sushi Bar
Sluiten