Charlene-Clair de Recht
Charlene-Clair de Recht Food 19 jan 2020

OMG – Amsterdam heeft haar eerste vegan sushi restaurant

Ja, je leest het goed. Het eerste vegan sushi restaurant in de hoofdstad in een feit. Vegan sushi is natuurlijk niets nieuws, maar je moest daar tot voor kort wél naar op zoek gaan. Die tijd is voorbij. Vanaf nu ga je daarvoor naar Plant Based Sushi in Oko (Cultural Melting Point) in Amsterdam-West.

En daar zijn wij op z’n zachtst gezegd héél blij mee.

Plant Based Sushi in Amsterdam

Over plant based sushi heeft Bedrock als eens eerder geschreven, namelijk over het pop-up restaurant dat kwam in Amsterdam-Noord met 100 procent plantaardige sushi. Laat het nou nét precies dezelfde ondernemer zijn die nu besloot een permanent restaurant te beginnen. Dit Japanse gerecht heb je natuurlijk met veel soorten vis, vlees en andere dierlijke producten, maar gelukkig kunnen alle vegans nu terecht bij dit nieuwe restaurant.

Claudia Deken is de naam van het nieuwe vegan restaurant in Amsterdam. Na haar grote succes van de pop-up van afgelopen zomer, kon de Zuid-Afrikaanse niet anders dan komen met een heus plant based sushi restaurant. En daar zijn wij natuurlijk mega blij mee.

What’s in it?

Maar wat kan je in hemelsnaam verwachten van dit Japanse gerecht in vegan style, zul je misschien denken? Hoe zit het met de verse zalm, tonijn en andere dierlijke producten die sushi zo typisch maken? Dan is het toch niet meer echt?

Want van enkel maki-rolletjes met komkommer gaat het sushi-hartje immers niet bepaald harder kloppen. Waar wordt de plantaardige versie dan van gemaakt?

Don’t worry, je kan meer verwachten dan alleen komkommer, tofu en wat avocado.

Denk aan: Pak Choi Nigri, Pinky Winky-rol (rode biet-gekleurde rijst, gevuld met gekarameliseerde ui en zoetzure tempeh) en Amsterdamse truffelrol (spinazie, mango, komkommer, miso en vegan truffelkaassaus). Klinkt alles behalve saai, toch?

Het adres van Plant Based Sushi Amsterdam

Admiraal de Ruijterweg 331
1055 LX, Amsterdam
Openingstijden: elke dag geopend vanaf 17.00u behalve op dinsdagen. 

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
OMG – Amsterdam heeft haar eerste vegan sushi restaurant
Sluiten