Zita Vervoort
Zita Vervoort Love & Life 25 nov 2019

Dit is waarom een veganistisch dieet jou kan helpen met buikvet verliezen

Wat de reden ook is voor jou om veganistisch te eten, er zitten heel veel voordelen aan. We weten dat het goed is voor het milieu, maar het is ook goed voor je lichaam.

Vegan eten is er niet alleen om een steentje bij te dragen aan het redden van het milieu. Een eetpatroon waar je alleen nog maar veganistisch eet kan er ook voor zorgen dat je buikvet verliest.

First things first. Afvallen is een heel persoonlijk onderwerp, waar niet te licht over gedacht dient te worden. Wij hebben body positivity hoog in het vaandel staan en vinden het enorm belangrijk dat onze lezeressen lekker in hun vel zitten én gezond zijn. Zie dit artikel dan ook niet als een aansporing om af te vallen als je op een gezond gewicht zit, maar als steuntje in de rug om een gezonde levensstijl te verkrijgen en behouden als je daarnaar op zoek bent.

Veganistisch eten

Als je veganistisch eet, vermijd je het eten van dierlijke producten. Dit zijn dus niet alleen dieren zelf, maar bijvoorbeeld ook kaas, eieren of snoepjes waar gelatine in zit. Veganistisch eten zorgt ervoor dat je weinig tot geen verzadigde vetten binnenkrijgt. Dit kan van groot voordeel zijn voor de conditie van je hart. Ook krijg je door het volgen van een veganistisch dieet veel vezels binnen, omdat je vooral producten als fruit, groenten, noten, zaden en granen eet.

Voordelen van een veganistisch dieet

Zoals eerder genoemd krijg je dus weinig tot geen verzadigde vetten binnen. Verzadigd vet verhoogt het cholesterolgehalte in je bloed en dit is niet goed voor je bloedvaten. De vezels die je binnenkrijgt door vegan te eten geven je een vol gevoel, waardoor je minder snel honger krijgt. Vezels zijn daarbij ook goed voor bloedsuikerspiegel, de conditie van je hart en darmen.

Afvallen door veganistisch eten

Het is dus geen verrassing dat door veganistisch te eten je ook wat kilootjes kwijt kan raken. Dit zijn ook de kilootjes van je buikvet. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die vlees eten een hoger BMI hebben. Het BMI is de verhouding tussen je lengte, gewicht en leeftijd. Als deze verhouding niet klopt, betekent dit dat het gewicht wat je hebt niet gezond is voor je lengte en heb je dus ondergewicht of juist overgewicht.

Let wel op

Omdat de focus ligt op voedzaam en plantaardig eten is dit dieet beter op op gewicht te blijven dan ander soort diëten. Houd bij dit dieet wel rekening met dat je lichaam genoeg micro -en macrovoedingssstoffen binnenkrijgt om je lichaam gezond te houden.
Dit zijn voedingsstoffen zoals vitamine B12, ijzer, calcium en omega 3.

Als je dit dieet goed plant, dan krijg je al deze voedingsstoffen gewoon binnen en hoef je je nergens zorgen om te maken. Dit kan je doen door bijvoorbeeld met een dietist of dokter te praten. Deze persoon kan ervoor zorgen dat je je eetpatroon eventueel aan kan vullen met voedingssuplementen.

Je valt niet altijd af

Als je het dieet niet goed volgt en je niet voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, dan kan je juist aankomen in plaats van afvallen. “Someone following a vegan diet has to be careful to get enough protein and not eat too many processed carbohydrates if they want to lose belly fat,” zegt voedings -en dieetdeskundige Rebekah Blakely.

Hoe eet ik vegan?

Omdat veganistisch eten tegenwoordig niet meer zeldzaam is, zijn in de supermarkt genoeg schappen waar je jouw vegan voeding vandaan kan halen. Kijk alleen wel uit dat je ook gezond voedsel uitkiest, anders vliegen de kilootjes er natuurlijk niet af. Als je het lastig vindt om in één keer vegan te eten, kan je het natuurlijk ook rustig opbouwen. Begin bijvoorbeeld door twee per week vegan te eten en bouw het op naar drie of vier keer.

Veganistisch eten is dus niet alleen goed voor het milieu, maar helpt je ook met het verliezen van je buikvet. Je weet wat je te doen staan.

Pop Sugar

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dit is waarom een veganistisch dieet jou kan helpen met buikvet verliezen
Sluiten