Food 16 nov 2018 Lobke Killaars

Vegetarische gerechten waar zelfs vleeseters geen nee tegen zeggen

Als je gewend bent vlees te eten, is het enorm makkelijk om hier in de winkel naar te grijpen. Een stukje kip hier, een lap gerookte zalm daar. Het kan echter totaal geen kwaad om dit zo nu en dan (of altijd, props to you) te laten liggen en voor een vegetarische of zelfs veganistische optie te gaan. Deze gerechten zijn vegetarisch en wil je maar al te graag eten in plaats van een stuk vlees.

Vegetarische gerechten

Ben je niet gewend om vegetarisch te eten, dan is het misschien even wennen om hiermee aan de slag te gaan. Toch wen je er sneller aan dan je denkt en kan je het voor jezelf een stuk makkelijker maken door in je achterhoofd te houden dat je goed bezig bent voor dier en milieu. En voor de wereld in het algemeen. Deze vegetarische gerechten zijn top voor vanavond.

Zoete aardappel en broccoli toasts

vegetarische gerechten vegetarisch

De hoofdingrediënten voor dit gerecht zijn brood, zoete aardappels en broccoli. De zoete aardappels worden gestampt en de broccoli geroosterd, waardoor er gelijk een andere, fijne smaak ontstaat. Ga los met kruiden en geniet van deze parel.

Salade met quinoa en avocado

vegetarische recepten vegetarisch

Gezond én diervriendelijk: deze salade met onder andere quinoa, tomaatjes en avocado.

Naanbrood met erwtenprutje

vegetarische gerechten vegetarisch

Dit vegetarisch Indisch gerecht ziet er verrukkelijk uit. Het is iets pittiger dan gewoonlijk (tenzij je dat pittige gedeelte skipt natuurlijk) en daar smaakt naanbrood fantastisch goed bij. Try it yourself.

Bladerdeeg met gevulde portobello

vegetarische gerechten vegetarisch

Dit gerecht heeft weinig uitleg nodig. Het ziet er geweldig uit en het liefst importeren we het direct vanaf het scherm naar onze maag. Maar hé, je kan niet alles hebben.

Stamppot met een vegetarische gehaktbal

vegetarische gerechten veganistisch

Dit prutje bevat een vegetarische gehaktbal. Ben je een echte carnivoor, dan heb je toch nog een beetje het idee dat je vlees naar binnen werkt.

Wraps met gegrilde groenten

vegetarische gerechten vegetarisch

Een wrap zoals je hem waarschijnlijk niet snel zelf maakt. Deze frisse variant bevat gegrilde groenten, hummus en een yoghurtsausje. Uitdaging: krijg deze wrap dicht.

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


7 x de lekkerste vegetarische (bij)gerechten voor deze zomer

Reageer op artikel:
Vegetarische gerechten waar zelfs vleeseters geen nee tegen zeggen
Sluiten