Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Food 3 dec 2018
Leestijd: 3 minuten

De 7 lekkerste vegetarische recepten voor je kerstdiner

Voordat je het weet is het alweer Kerst en dat betekent waarschijnlijk dat je veel gaat eten met je familie. Ben je vegetariër, maar wil je wel lekker eten met Kerst? Dit zijn de lekkerste vegetarische recepten voor je kerstdiner.

Vegetarische recepten voor Kerst

Het traditionele kerstdiner bevat vaak veel vlees, maar dat betekent niet dat je als vegetariër moet knabbelen op een stuk komkommer eerste Kerstdag. Opper deze vegetarische gerechten bij je familie, of maak ze gewoon zelf en neem ze mee. Op die manier is er voor iedereen wat lekkers tijdens Kerst en ga je zonder honger terug naar huis.

Soufflérol met blauwe kaas en spinazie

vegetarische recepten kerstdiner
Wil je een lekker vegetarisch voorgerecht voor je kerstdiner maken? Dan is dit een hele goede optie. Het is makkelijk mee te nemen en zo klaar dus dat is perfect. De spinazie en blauwe kaas zijn een goddelijke combinatie en het vult niet té erg. Zin in.

Courgettekoekjes met muntyoghurt

vegetarische recepten kerstdiner
Nog zo’n goede optie voor een vegetarisch voorgerechtje zijn deze super lekkere courgettekoekjes. Klinkt moeilijk, maar is het niet. Het enige dat je nodig hebt is een uitje, knoflook, courgette (duh), tijm, parmezaanse kaas, bloem ei, olie, munt en yoghurt. Je gooit alles bij elkaar en je bakt de cougettekoekjes in een gourmetpannetje. Hartstikke makkelijk en super lekker.

Hartige taartjes

vegetarische recepten kerstdiner
Oké, door naar het hoofdgerecht voor je kerstdiner. Deze hartige taartjes zijn lekker, vegetarisch en heel erg Instagram-waardig. Taart met groenten klinkt niet heel erg aantrekkelijk, maar deze wil je niet laten liggen. Wil je indruk maken op je kerstdiner, dan ga je voor dit gerecht. De lijst met ingrediënten mag dan wel lang zijn, het is het wel degelijk waard.

Gevulde champignons

vegetarische recepten kerstdiner
Nog een recept in de categorie ‘dit wil je’ is dit gerecht met gevulde champignons met geitenkaas, spinazie en walnootcrunch. Deze amuse is perfect om uit te delen op een groot plateau en is ook nog eens gezond. Wedden dat zelfs je constant vleesetende oom Henk dit gerecht wil proberen? Dat zegt wat.

De ingredientenlijst is ook nog eens lekker kort en daar worden we al helemaal blij van. Kastanjechampignons, geitenkaas, spinazie, honing, ahornsiroop en walnoten is het enige dat je nodig hebt.

Quinoa met paddestoelen en kastanjes

vegetarische recepten kerst
Dit hoofdgerecht zonder vlees is perfect voor de feestdagen. Waarom? Ten eerste zit er witte wijn in het recept en dat is altijd goed, toch? Daarnaast zit dit hoofdgerecht vol met lekkere ingrediënten die iedereen lust. Cantharellen, portobello’s, kastanjes, cavolo nero, quinoa zijn de sterren van dit diner en zorgen ervoor dat iedereen gezond, maar lekker eet met Kerst.

Tony’s salted caramel chocoladepotjes


En dan nog een toetje, gewoon om je vegetarische kerstdiner af te maken. Deze chocoladepotjes met karamel zeezout chocolade hebben eigenlijk geen uitleg nodig. Dit is iets wat je gewoon wil na je hartige avondeten. Dit toetje voor je kerstdiner is niet het makkelijkste of snelste, maar het is het wel echt waard. Bon appétit

Dit vind je ook leuk om te lezen.

Vegetarische gerechten waar zelfs vleeseters geen nee tegen zeggen

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
De 7 lekkerste vegetarische recepten voor je kerstdiner
Sluiten