Renée
Renée Love & Life 9 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Omdat je het een keer gedaan wil hebben – top bestemmingen voor als je in je eentje veilig wil reizen

In 2019 ga je het echt doen: een ticket boeken voor je soloreis. Je bent van plan om de wereld te verkennen, maar voordat je land na land bezoekt om de mooiste trekpleisters te zien wil je wél weten wat veilige landen voor backpackers zijn. NSMBL praat je bij over dit onderwerp.

Er is haast niets wat ze bevrijdend voelt als in je eentje reizen. Maar voor je bepaald wat je (ongeveer) van de wereld wil zien, is het belangrijk om eerst even te checken wat veilige landen zijn voor backpackers. En dan backpackende vrouwen in het bijzonder. We got you, boo.

Veilige landen voor vrouwelijke backpackers

Volgens onderzoek is tweederde van de huidige reizigers vrouw, maar welke landen bezoeken zij? Omdat je ‘s avonds veilig over straat wil gaan hebben wij een lijstje voor je samengesteld. Je wil je zuurverdiende ekkies natuurlijk niet uitgeven aan een plek waar je je totaal niet op je gemak voelt. Op deze plekken kun je in ieder geval met een gerust hart rondreizen:

1. Melbourne

Je moet er heel wat vlieguren voor over hebben, maar dan heb je ook wat. Melbourne mag absoluut niet op je lijstje ontbreken als je gaat backpacken. Deze stad is by far één van de veiligste steden om te bezoeken als je een vrouw bent die in haar eentje reist.

2. Guatemala

Een interessante plek om te bezoeken in Centraal-Amerika is Guatemala. En dan niet per se één plek in het bijzonder. Wat je wél wil zien is de Maya-ruïnes. Niet voor niets behoort dit tot de Wereldwonderen, dus zorg dat dit zeker op je lijstje staat.

Lees ook: 10 redenen waarom je als vrouw absoluut een keer alleen moet reizen

3. Montreal

Backpackers denken bij een rondreis al snel aan Azië of Zuid-Amerika, terwijl de wereld nog zoveel meer bijzondere plekjes kent. Neem Canada bijvoorbeeld, één van de veilige landen die je zeker wil bezoeken. Montreal is een aanrader, omdat het één van de veiligste steden is van Noord-Amerika voor alleenreizigers.

4. Chiang Mai

Je hebt groot gelijk als jij je reis het liefst begint met een biertje in je hand en je voeten in het zand. In dat geval kun je het beste vliegen op Chiang Mai. Dit is niet alleen een onwijs picture perfect plekje in Thailand, maar ook nog eens veilig voor vrouwen die alleen reizen.

Lees ook: Waarom je minstens één keer in je leven in je eentje moet reizen

5. Costa Rica

Als ziplinen je leven is en je voor een avontuurlijke reis gaat kunnen we niets anders dan je richting Costa Rica sturen. De vriendelijke locals zijn super behulpzaam en mede daarom is het één van de veilige landen voor vrouwelijke backpackers.

6. Nieuw-Zeeland

Vergeet niet om Nieuw-Zeeland te bezoeken tijdens je reis en dan vooral het Zuidereiland. Het is hier 1. prachtig en 2. heel veilig voor de vrouwelijke reiziger. Dat het verder ook nog één van de mooiste bestemmingen ter wereld is, is mooi meegenomen.

Trekeffect

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Omdat je het een keer gedaan wil hebben – top bestemmingen voor als je in je eentje veilig wil reizen
Sluiten