Met deze 5 kleine dingen breng je verandering in jouw leven, als het even verveelt

Toen we klein waren zagen we het volwassen leven toch heel anders voor ons. Volwassenheid betekende een eigen huis, een vaste baan en een gestructureerde levensstijl. En daar zijn we dan. We hebben het allemaal en opeens is al die vastigheid een beetje benauwend. Met deze dingen breng je verandering in jouw leven als twenty-something.

Voor onze productiviteit is die vaste routine erg goed, we weten namelijk wat we gaan doen en hoe we moeten presteren. Maar het valt simpelweg niet te ontkennen dat het ook iets saais heeft, elke dag hetzelfde riedeltje. Ineens missen we de dagen dat we in de ochtend nog helemaal geen plan hadden voor de dag, lang leve de studententijd.

Hoe breng je verandering in jouw leven als jij je verveelt?

Het opfleuren van je leven kan op allerlei manier, het ligt er maar net aan waar voor jou de verveling ligt. Wij zetten een aantal dingen voor je op een rijtje, waardoor het leven ineens een stuk minder saai wordt.

1. Ga op een spontaan tripje

Weekendjes weg of kleine tripjes hoeven helemaal niet duur of moeilijk te zijn. Het kan een weekendje Parijs zijn of een dagje shoppen in een Nederlandse stad. Vraag je lievelingsmensen mee en ga naar een plek waar je nog nooit bent geweest. Nieuwe dingen ontdekken is namelijk allesbehalve saai.

2. Verander iets aan je ochtendritueel

Een goed begin is het halve werk en daarom houden wij van ons ochtendritueel. Toch kan het soms wat gaan vervelen, dat zelfde verhaaltje elke dag. Probeer daarom eens iets nieuws. Haal koffie bij een ander zaakje dan normaal, loop via een andere route of probeer eens een gekke smaak tandpasta.

3. Switch met je workout routine

Hoe effectief jouw standaard training ook is, op een gegeven moment begint het te vervelen. Dit betekent niet dat je moet stoppen, maar juist dat het tijd is om het op een andere manier te doen. Sport eens buiten of probeer een ander lesje in de sportschool. Eén keer iets anders is al een hele verademing, dan pak je daarna de oude vertrouwde draad gewoon weer op.

4. Digital detox

Ooit gehoord van een digital detox? Dit houdt in dat je een tijdje lang social media vermijdt. Het klinkt misschien eng, maar eindstand is social media ook iets geworden dat in onze vaste routine hoort. Je zult versteld staan van de tijd die je overhoudt om in real life van dingen te genieten.

5. Geniet van de buitenlucht

Tenzij jij een van de lucky few bent die werkt in de buitenlucht, merk je vast dat je veel tijd binnen doorbrengt. Zeker nu de zon op volle toeren draait is dat eigenlijk best zonde. Probeer daarom wat vaker naar buiten te gaan, al is het maar voor een paar minuutjes.

Een kleine verandering in jouw vaste routine is vaak een hele verademing. Houd jij wel van spannende ondernemingen? Als je echt jouw leven op wil spicen, dan is dit wel iets voor jou.

Elite Daily

Reageer op artikel:
Met deze 5 kleine dingen breng je verandering in jouw leven, als het even verveelt
Sluiten