Not your average BBQ – 9x verassende BBQ recepten die je vandaag nog wil proberen
Een paar keer per jaar stijgt de temperatuur boven de 25 graden en dat betekent steevast dat de BBQ aangaat. En wie aan BBQ denkt, denkt aan vlees: kipsate, hamburgers, speklapjes en noem het maar op. Ondertussen kennen we dat wel en is het tijd voor een frisse wind over de BBQ. Daarom zetten wij negen verassende BBQ recepten voor je op een rijtje die je vandaag nog wil proberen.
Steek die kolen maar vast aan, want de volgende recepten zijn zo lekker dat je ze meteen wil eten.
9x verassende BBQ recepten
Not your average BBQ.
1. Makreel van de BBQ
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.nsmbl.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F07%2Fbbq-makreel-recepten.jpg)
Wat heb je nodig?
- 2 venkelknollen
- 15 g verse platte peterselie
- 7½ g verse munt
- 1 citroen
- 1 tl venkelzaad
- 2 el olijfolie extra vierge
- 4 makreelfilets op huid
Hoe je dit maakt lees je hier.
2. Gegrilde meloen met parmaham van de BBQ
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.nsmbl.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F07%2Fmeloen-bbq.jpg)
Wat heb je nodig?
Hoe je dit maak lees je hier.
3. Spicy bloemkool van de BBQ
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.nsmbl.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F07%2Fspicy-bloemkool.jpg)
Wat heb je nodig?
- 1 bloemkool, biologisch*, in roosjes gesneden
- 100 gram bloem
- 240 ml melk
- 1 teen knoflook, schoon en geperst
- 2 theelepels paprikapoeder
- 100 gram panko (Japans broodkruim)
- 200 ml BBQ-saus smokey
- 1 eetlepel srirachasaus
- 2 bosuitjes, in ringetjes
- Kruidenmayonaise
- Zout en cayennepeper
Hoe je dit maak lees je hier.
4. Gegrilde venkel met kruidendressing
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.nsmbl.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F07%2Fgegrilde-venkel-bbq-recepten.jpg)
Wat heb je nodig?
- 4 venkelknollen
- 2 tenen knoflook (fijngesneden)
- 60 ml traditionele olijfolie
- 40 ml rodewijnazijn
- 2 tl dijonmosterd
- ½ tl zeezout
- ½ tl chilivlokken
- 20 g peterselie (fijngesneden)
- 15 verse munt (fijngesneden)
Hoe je dit maakt lees je hier.
5. Gegrilde avocado’s met kikkererwten en witte kaas
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.nsmbl.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F07%2Fgegrilde-avocados-950x362-1.jpg)
Wat heb je nodig?
- 2 avocado’s
- 100 g witte kaas
- 350 g kikkererwten uit blik, uitgelekt
- 4 stengels bosui
- 10 radijsjes
- 100 g spinazie
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl paprikapoeder
Hoe je dit maakt lees je hier.
6. Groene asperges omwikkeld met knapperige bacon
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.nsmbl.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F07%2Fgrillen-met-groente-groene-asperges-950x362-1.jpg)
Wat heb je nodig?
- 500 g groene asperges
- 500 g bacon
Hoe je dit maakt lees je hier.
7. BBQ-pakketjes van kip met basilicumricotta
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.nsmbl.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F07%2FSchermafbeelding-2020-07-27-om-17.19.52.png)
Wat heb je nodig?
- 1 teen knoflook
- 4 el olijfolie
- 2 sjalotten
- 2 kipfilets
- 200 ml droge witte wijn
- 200 gr cherrytomaten
- 3 takjes basilicum
- 125 gr ricotta
Hoe je dit maakt lees je hier.
8. Quesadilla met kip van de BBQ
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.nsmbl.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F07%2Fquesadilla-kip-bbq.jpg)
Wat heb je nodig?
- 350 gr kipfilet
- kipkruiden/barbecue dry rub
- 2 puntpaprika’s
- 4 wraps
- 1 ui
- geraspte kaas
- je favoriete barbecuesaus
Hoe je dit maakt lees je hier.
9. BBQ tosti met spek
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.nsmbl.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F07%2Fbbq-tosti.jpg)
Wat heb je nodig?
- 4 sneeën grof landbrood
- 3-4 plakjes spek
- extra belegen kaas
- 2 el barbecuesaus