Britta van Aggele
Britta van Aggele Entertainment 5 feb 2022
Leestijd: 4 minuten

Deze verrassende dingen weet je waarschijnlijk nog niet over Mean Girls

De film Mean Girls is een echt begrip als je het aan ons vraagt. We vinden het namelijk nog steeds even leuk om naar Cady, Regina, Karen en Gretchen te kijken als toen we Mean Girls voor het eerst zagen. Wij zijn niet de enigen, want op Twitter gaan fans nog dagelijks los over de film. Daarom gaan wij je alles leren wat er over Mean Girls te weten valt.

Get in losers.

Means Girls

Het is alweer ontzettend lang geleden dat de film Mean Girls uitkwam. Op 8 juli 2004 was het zover en sinds die dag zijn we ontzettend verslaafd aan de iconische film. Het maakt niet uit hoe vaak je de film hebt gezien, want we weten allemaal dat er geen limiet bestaat. Toch beloven we je dat er nog steeds Burn Book-waardige geheimen zijn die je niet over de film weet en wij vertellen je precies welke dat zijn.

That is so fetch – Mean Girls keert terug op het witte doek en wij zijn obsessed

1. De Plastics hadden er bijna heel anders uitgezien

Zowel Scarlett Johansson als Blake Lively deden auditie voor de rol van Karen Smith, maar het was al snel duidelijk dat Amanda Seyfried geboren was om “een van de domste meisjes die je ooit zult ontmoeten” te spelen.

2. Heel anders zelfs

Stel je voor dat Sharpay Miss Gretchen Wieners speelde. Onmogelijk als je het aan ons vraagt. Toch deed Ashley Tisdale auditie voor de rol van Gretchen, maar Lacey Chabert had maar één take nodig om de rol te krijgen.

3. Kevin G had raplessen nodig van Amy Poehler

mean girls
Paul Hawthorne/Getty Images

Je weet hoe het gaat: “All you sucka MCs ain’t got nothin’ on me…” Maar voordat acteur Rajiv Surendra voor de camera kwam, had hij een peptalk nodig. “Before shooting the scene, Tina, Amy and Lindsay took a video in their hotel room of Amy doing the rap with Tina and Lindsay beatboxing,” vertelde Rajiv in 2019. “It actually did help. I don’t know if the rap would have been executed the way it appeared in the film if it had not been for that video.”

Oh yes – Linday Lohan hint op nieuwe plannen voor een vervolg op Mean Girls

4. Er is een Plastic die niet in het Burn Book heeft geschreven

Bruce Glikas/Bruce Glikas/FilmMagic

Amanada Seyfried bevestigde dat haar personage nooit iets op de iconische pagina’s van het Burn Book schreef.

5. Lindsay Lohan speelde bijna Regina

mean girls
Jeff Kravitz/FilmMagic

En Rachel McAdams was bijna Cady. Lindsay Lohan gedroeg zich op de set van Mean Girls “geïntimideerd” en “behoorlijk nerveus” rond de toen 25-jarige Rachel McAdams. Dit zorgde ervoor dat regisseur Mark Waters op het laatste moment de rollen van Rachel en Lindsay omwisselde. “It did something to Lindsay I liked, so in the testing process head-to-head, Rachel was the better choice,” vertelt hij.

6. Mariah Carey is een superfan van Mean Girls

Jamie McCarthy/Getty Images

In het nummer “Obsessed” uit 2009 verwijst Mariah Carey naar Mean Girls. Het nummer begint met haar woorden: “Why you so obsessed with me?” Een typische Regina George-uitspraak als je het aan ons vraagt. Als dat nog niet genoeg bewijs voor je is, zien we aan het eind van de muziekvideo hoe iemand door een bus wordt aangereden.

7. Het haar van Regina is nep

mean girls
Paramount Pictures

Als je altijd al obsessed was met het haar van Regina, dan moeten we je helaas teleurstellen. Het is namelijk een pruik. Rachel McAdams wilde voor de rol van Regina haar haar niet bleken, dus kreeg ze een pruik van $ 10.000. Ja, je hoort het goed: $ 10.000.

OMG – De cast van Mean Girls had een reünie en het was fetch

8. Ze moesten de chihuahua omkopen om dé scène te filmen

Mean girls
Paramount Pictures

De band die June met haar hond deelde is vrij bijzonder. Zelfs zo bijzonder dat er iets geks gebeurde in een scène die we ons vast allemaal nog herinneren als de dag van gisteren. “They, like, pinned a piece of a cocktail wiener into [Amy Poehler’s] bra. I thought this dog was going to tear her apart,” vertelde Rachel McAdams aan Entertainment Weekly.

Ben jij een Mean Girls-lover? Dan moet je deze 7 films ook zeker kijken

9. Er zit een betekenis achter Regina’s naam

mean girls
The Movie DB

Regina betekent letterlijk “koningin” in het Italiaans, wat volkomen logisch is. We weten namelijk allemaal dat Regina de koningin van haar school is.

10. Lindsay Lohan had meer dan 50 kledingwissels

Mean girls
Mean Girls

De garderobe-afdeling verdient een serieuze prijs voor het plannen van de 59 (!!!) verschillende outfits voor Cady. De Plastics droegen ook meer dan 30 verschillende outfits per persoon en hoofdkostuumontwerper Mary Jane Fort vertelde aan Nylon hoe ze ‘miljoenen jaarboeken van middelbare scholen uit het hele land’ heeft doorzocht voor inspiratie.

11. De originele titel is lang niet zo goed

mean girls
Paramount Pictures

Zou jij net zo geobsedeerd zijn door deze film als het Homeschooled heette? De niet zo geweldige naam was bijna de uiteindelijke keuze voor de film, maar gelukkig werd het veranderd nadat Tina Fey op het idee kwam om Cady’s thuisonderwijs-achtergrond in te ruilen voor wonen in Afrika. Gelukkig maar!

So Fetch: 22 cadeautjes voor ‘Mean Girls’ onder elkaar

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.