Aartie Narain
Aartie Narain Love & Life 29 okt 2020
Leestijd: 3 minuten

8x verbazingwekkende feitjes over de vagina die je nog niet wist

Vagina’s. Ze geven ons veel plezier, soms pijn en zijn letterlijk ons leven. Ongeveer de helft van de bevolking heeft er eentje, maar toch valt er nog veel over te leren. Hoe goed ken jij die van jou eigenlijk? Het zal je verbazen hoeveel je nog niet wist  over down under.

Wij delen 8 verbazingwekkende feitjes over de vagina.

Feitjes over de vagina

Elke vagina is natuurlijk verschillend. Wat voor jou normaal is, hoeft voor de ander niet zo te zijn. Er zijn ontelbare feitjes over de vagina waar je waarschijnlijk nog niet over gehoord hebt. Omdat het altijd goed is om te blijven leren, delen we hier acht feitjes over de vagina.

1. De vagina is een zelfreinigend orgaan

In tegenstelling tot wat je misschien dacht, heeft je vagina minder hulp nodig om schoon te blijven. De vagina maakt haar eigen beschermende stoffen aan om ongewenste vloeistoffen en bacteriën kwijt te raken. Hygieneproducten die speciaal voor de vagina zijn ontwikkeld, doet daarom ook meer kwaad dan goed. De natuurlijke pH-waarde wordt dan namelijk uit balans gebracht en daarmee wordt de kans op irritatie vergroot. De meest veilige manier is om de vagina zelf haar werk te laten doen.

2. Een orgasme hebben is beter dan ibuprofen

Als je een orgasme hebt, laat je lichaam een stroom van endorfine vrij. Dit is een gelukshormoon en kan werken als een pijnstiller. De South Illinois School of Medicine deed in 2008 een onderzoek naar 52 vrouwelijke migraine-patiënten en ontdekte dat 16 van hen minder pijn ervoeren na een orgasme. Good to know.

3. De vagina is gemiddeld 8 centimeter diep

Je vagina bestaat uit een elastische buis en deze buis bevat rekbare slijmvliezen. Je vagina is ongeveer net zo lang als een gemiddelde wijsvinger, dat is 8 centimeter diep. Wanneer jij opgewonden raakt, ontspannen de spieren in deze buis. Het fijne gevoel dat je krijgt bij seks komt dus door de elasticiteit van je vagina. Bij het baren van een kind zul je ook merken hoe rekbaar jouw slijmvliezen zijn.

4. De A-spot

We kennen allemaal de G-spot, maar de A-spot bestaat ook. Het is de key tot betere en langere orgasmes en zelfs sterker. De A-spot is eigenlijk een zacht stukje weefsel dat zich aan het einde van je vagina bevindt en net voor de baarmoederhals. Wanneer het wordt gestimuleerd reageert het met orgastische samentrekkingen en produceert het iets wat te vergelijken is met glijmiddel.

5. Gezonde vagina’s ruiken niet

Als je down under gezond bent, is er een grote kans dat het ook niet ruikt. Als je vagina last heeft van een sterke geur, dan is er niet iets helemaal goed. Waarschijnlijk heb je dan last van gezondheidsproblemen of probeert je vagina je te vertellen dat er iets aan de hand is. Heb je vaker last van geurtjes en maak je je hier zorgen over? Maak dan een afspraak met je huisarts.

6. Niet elke vrouw heeft een G-spot

Dacht je dat het vanzelfsprekend was dat elke vagina een G-spot heeft? Helaas heeft niet elke vagina deze spot. Wetenschappers ontdekten in 2008 dat er zelfs miljoenen vrouwen zijn die geen G-spot hebben. Bloedonderzoek toonde ook aan dat de vrouwen die dit wel hebben hogere niveaus van chemicaliën hebben, die ook verband houden met de seksfunctie.

7. Tampons kunnen nergens heen

Dat tampons kunnen verdwalen in je lichaam, is gelukkig een mythe. Het is onmogelijk voor een tampon om door de baarmoeder naar de buik te gaan. Als je je tampon niet terug kunt vinden, is er een kans dat het zijwaarts is gedraaid en zich boven in je vagina bevindt net buiten je bereik. Als dit het geval is, maak dan zo snel mogelijk een afspraak met je huisarts. Zo voorkom je een vaginale infectie.

8. Orgasmes

Denk je dat een orgasme tussen je benen vandaan komt? Think again. Een orgasme vindt feitelijk plaats in je hersenen. Het is een grote explosie van dopamine, een stof die ons in staat stelt om intense stromen van plezier te voelen. Geen wonder dat je die spanning altijd wilt najagen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
8x verbazingwekkende feitjes over de vagina die je nog niet wist
Sluiten