Alex Ebbers
Alex Ebbers Beauty 21 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Deze 5 huishoudelijke producten bieden verlichting bij een verbrande huid

Laten we vooropstellen dat je natuurlijk te allen tijden moet voorkomen dat je verbrandt. Toch kan het af ten toe gebeuren dat de zon je te pakken krijgt, en je erachter komt dat je een tomaatje bent geworden. Is dit het geval, trek dan de keukenkastjes open, want onderstaande huishoudelijke producten bieden verlichting bij een verbrande huid.

1. Witte of appelcider azijn

Nope, je smeert het natuurlijk liever niet op je huid, maar azijn kan goed helpen tegen zonschade. Meng een beetje met wat koud water, dip hier een washandje in of giet het in een sprayflesje en gaan met die banaan. Het stinkt misschien even, maar je bent wel een stuk sneller van die verbrande huid af.

verbrand huishoudelijke producten, appelazijn

2. Toverhazelaar

Toverhazelaar wordt door veel mensen gebruikt als een toner, omdat het verzachtend werkt op de huid. Het is een fijne manier om de pijn van een verbrande huid tijdelijk te verzachten.  Toverhazelaar bevat ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het zo fijn voelt op de beschadigde huid.

3. Melk of yoghurt

Dip een zacht doekje of washandje in een mengsel van koud water en een zuivelproduct zoals melk of yoghurt. Leg dit vervolgens op de verbrande huid. Melk bevat ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het verkoelend werkt. Pas hier wel mee op – melkzuren kunnen irriterend op de huid werken. Merk je geen verlichting? Was het er dan gewoon af.

verbrand huishoudelijke producten, melk

Dit vind je ook interessant: Hoeveel zonnebrandcrème je écht nodig hebt voor je lichaam

4. Maïzena

Meng een klein beetje maïzena met wat water en breng dit aan op de verbrande huid. Was het er vervolgens af met een beetje koel water. De combinatie van maïzena en water werkt verkoelend, en dat is natuurlijk precies wat je nodig hebt als je verbrand bent.

5. Havermout

Havermout staat erom bekend ontstekingsremmende eigenschappen te hebben. Meng het met een beetje water of milde yoghurt en breng het aan op de verbrande huid.

verbrand huishoudelijke producten, havermout

Nogmaals: probeer gewoon niet te verbranden. Voorkomen is beter dan genezen, dus smeer je goed in voordat je de zon in gaat. Dat scheelt je later ook weer een paar knaken aan antirimpelcrèmes.

Bustle

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze 5 huishoudelijke producten bieden verlichting bij een verbrande huid
Sluiten