Suze van As
Suze van As Love & Life 6 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Verbrand? Met deze 9 tips ben je binnen no-time weer oké

We hebben weer een paar heerlijke dagen achter de rug, en de kans is groot dat je weer zo rood bent als een tomaat. Gelukkig kun je met deze tips de pijn een beetje verzachten.

Ook al snappen we niet waarom we er elk jaar weer in trappen, toch missen we vaak nog wat plekjes met insmeren, of smeren we niet vaak genoeg. Vervolgens moet je letterlijk op de blaren zitten, en dat is niet chill. Voor alle mede-kreeften onder ons, delen we nu de beste tips waarmee je supersnel van je zonnebrand af komt.

1. Ga onmiddellijk de schaduw in

Misschien denk je: “Ach, het is alleen maar een beetje roze. Ik doe er wat zonnebrandcrème op en dan valt het vast wel mee”. Maar dit is helemaal fout. Je huid wordt roze omdat het je waarschuwt. Als je hierna toch weer de zon in stapt zul je nog veel harder verbranden.

2. Even geen korte broek en tanktops meer

Draag bijvoorbeeld een maxi-dress en luchtige shirts met lange mouwen, zodat je huid niet nog meer zon te verduren krijgt. Ook is het een heel erg goed idee om een zonnehoed op te doen als je toch even de zon in moet.

3. Een koud bad met melk

Volgens de dermatoloog Dr. Grossman doet dit wonderen voor je huid: “Milk proteins help calm your skin,” vertelde ze. Als je een badkuip hebt, laat deze dan goed vol lopen en voeg er een scheutje melk aan toe.

4. Smeer er de juiste crèmes op

Misschien denk je dat bijna elke verzorgende crème voldoende is, maar toch is het beter om te investeren in een goed zalfje: “pick up an over-the-counter cortisone cream and an aloe gel, and apply as needed,” vertelde Dr. Grossman.

5. Schroom niet met pijnstillers

Een zonnebrand is eigenlijk een ontsteking, en laten nou net medicijnen zoals Advil en ibuprofen dit tegen gaan. Bovendien zal je arme huid minder pijn gaan doen.

6. Water water water water

En nog eens: water. Blijf drinken zodat je huid niet uitgedroogd raakt.

7. Zalfjes tegen eczeem doen wonderen

Vooral de dagen nadat je verbrandt bent zal dit voor veel verlichting zorgen volgens Dr. Grossman. “Try an eczema-relief cream [] or some coconut oil”. Zorg er alleen wel voor dat je dit gaat smeren op de dag dat je verbrand bent – dit kan het namelijk erger maken!

8. Afblijven

Het is heel erg aantrekkelijk om die losse velletjes eraf te trekken, maar doe het gewoon niet. Je kunt er het beste helemaal vanaf blijven: “Stay away from exfoliation and active ingredients,” adviseert Dr. Grossman. “Your skin has already been traumatized.”

9. Vergeet de nazorg niet

Dat je huid er niet meer rood en pijnlijk uitziet, betekent het niet dat je huid weer helemaal hersteld is. Je kunt je huid verder blijven herstellen door er goed voor te blijven zorgen. Smeer bijvoorbeeld dagelijks producten met veel antioxidanten en reitinol, zodat je huid glad en vlekkeloos blijft.

6 tips om een mooiere huid te krijgen tijdens je slaap

refinery29

Reageer op artikel:
Verbrand? Met deze 9 tips ben je binnen no-time weer oké
Sluiten