Charlene-Clair de Recht
Charlene-Clair de Recht Beauty 3 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Met deze simpele hack tegen een verbrande huid is je zomer misschien wel gered

De heerlijke zomerse temperatuurtjes zorgen ervoor dat heel Nederland massaal de zon in gaat. En terecht. Lekker bakken op het terras is mega relaxed. Maar thuiskomen en erachter komen dat je net zo rood bent als de Bloody Mary van net, is iets minder. Maar er is een oplossing!

Verbrande huid

We nemen je mee naar Texas, waar een moeder van twee woont, genaamd Cindy Allen-Stewart. Zij deelde op Facebook een post van zichzelf en haar pijnlijk uitziende verbrande rug. Daarbij uploadde ze óók een foto van haar miraculeuze herstel, middels een nogal onverwacht product. De post ging binnen no-time viral.

Beauty hack

Haar verbrande huid zou als sneeuw voor de zon zijn verdwenen, door gebruik te maken van een dikke laag scheerschuim met menthol. Het beste nieuws, je kunt dit soort scheerschuim gewoon bij je drogisterij kopen.

Werkt het echt?

Iedereen weet dat internethacks soms onbetrouwbaar kunnen zijn. Toch zegt dermatoloog Joshua Zeichner dat deze hack zomaar kan werken. Hij zegt: “Menthol is added to skincare products for both its cooling and anti-inflammatory properties. Since it can calm inflamed skin, it may be a benefit in treating mild sunburns.”

De nadruk ligt hier wel echt op mild, want Joshua raadt niet aan om hevige verbranding hiermee te behandelen. Zijn voorkeur gaat toch wel naar traditionele huidverzorgingsproducten voor na het zonnebaden. En als je niet meer te onderscheiden bent van een tomaat, kan je beter toch even langs de dokter gaan. Maar als je een beetje rood bent en je huid een beetje pijn doet, én je hebt toevallig scheerschuim op basis van menthol in de badkamer liggen, go for it. Laat het niet langer dan dertig minuten op de pijnlijke huid inwerken en was het onmiddellijk af als het pijn doet of als er irritatie optreedt.

Cindy zweert bij het scheerschuim, omdat je het meteen af kan spoelen en het niet plakkerig aanvoelt zoals andere aftersun-producten. Ze zegt: “I have used aloe myself and it does soothe. However, I love this method because it works so fast.”

Cosmopolitan

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Met deze simpele hack tegen een verbrande huid is je zomer misschien wel gered
Sluiten