Renée
Renée | LinkedIn Beauty 21 apr 2019

Fan van zelfbruiner? Voorkom dat je je huid beschadigt door het volgende áltijd te doen

Als er één fabel is dat we met liefde de wereld uit helpen, dan is het wel dat er nog steeds mensen zijn die denken dat je geen zonnebrandcrème nodig hebt als je zelfbruiner hebt gebruikt. Omdat we het onwijs belangrijk vinden het onderwerp huidverzorging aan te kaarten willen we voor eens en altijd een einde aan deze mythe maken.

En oké, dat klinkt iets rigoureuzer dan we het bedoelen. Maar dat er schijnbaar mensen zijn die denken dat je niet kunt verbranden als je een kleurtje hebt door zelfbruiner. Voor ons reden genoeg om nog één keer het belang van zonnebrandcrème met je te delen.

Kun je verbranden als je zelfbruiner hebt gebruikt?

Ja, je kunt verbranden als je zelfbruiner hebt gebruikt. Het verhaal is eigenlijk best simpel: door UV-straling van de zon maak je pigment aan dat je huid een kleurtje geeft. Als je een spray tan hebt gedaan lijkt het alsof je een kleurtje hebt, maar dat is natuurlijk nep. Je huid wordt dus niet beschermd.

Dus nee, deze mooie bruine huid beschermt je niet tegen de schadelijk stralen van de zon. Sterker nog, je hebt waarschijnlijk minder snel door dat je aan het verbranden bent en daar ligt het gevaar.

Lees ook: Deze meid werd groen van zelfbruiner en het moet wel de grootste tan fail ooit zijn

Hoe zit dat?

Omdat je een nep bruin kleurtje uit een potje op hebt gedaan, zie je nu eenmaal minder snel dat de huid rood wordt door de zon. Daardoor heb je eigenlijk veel te laat door dat je huid verbrandt en is het kwaad eigenlijk al geschied. Super slecht voor je huid en eerlijk is eerlijk, er is vast niemand op deze wereld die het een fijn gevoel vindt.

Hoe los je het op?

Heel simpel, nu je weet dat je altijd zonnebrandcrème hoort te gebruiken – zelfs met die prachtige fake tan – vergeet je niet langer om te smeren. Maar omdat je wel zo lang mogelijk van je kleurtje wil genieten moet je even opletten welke zonnebrandcrème je pakt.

Alles op oliebasis is een recept voor een vlekkerige tan. Kies daarom olievrije formules uit, zodat je 1. je huid beschermt en 2. zolang mogelijk met je kleur uit een potje kunt doen. Et voilà, probleem opgelost.

Popsugar

Reageer op artikel:
Fan van zelfbruiner? Voorkom dat je je huid beschadigt door het volgende áltijd te doen
Sluiten