Vivian
Vivian Love & Life 8 aug 2016

Vergeet Berlijn en Madrid! 8 Europese pareltjes die je niet mag overslaan

We hebben maar geluk dat we in Europa wonen, want dit werelddeel zit boordevol mooie steden. Van het Spaanse Barcelona tot het mooie Rome in Italië en van het romantische Parijs tot ons eigen Amsterdam. Stuk voor stuk steden die je eens bezocht moet hebben.

Aan de andere kant zijn het dan ook steden waar iedereen naartoe gaat, wat je terug kunt zien in het straatbeeld. Veel toeristen en bijna net zoveel commerciële souvenirwinkeltjes. Dat je daar niet zo’n zin in hebt tijdens je zuurverdiende vakantie, snappen wij heel goed. Maar gelukkig zit Europa boordevol pareltjes die nog niet door het grote publiek zijn ontdekt.

Riga, Letland.
In deze prachtige, kleurrijke stad kun je bijna alles lopend doen. Maar vergis je niet: er is ook zeker genoeg te zien. De Westelijke Dvina, de grootste rivier van het Baltische gebied, loopt recht door de stad. Daarnaast heeft Riga schattige parkjes, historische monumenten en een geweldige markt.

Oban, Schotland.
Oban is een levendig havenstadje, gelegen aan de westkust van Schotland. Er zijn nog geen vijftienduizend inwoners, maar de stad zit vol met kleine bed and breakfasts en restaurantjes waar je verse vis en échte Schotse whisky kunt bestellen.

Keulen, Duitsland.
Je mag jezelf eigenlijk geen kunstliefhebber noemen als je nog nooit in Keulen bent geweest. De stad staat namelijk vol met de meest indrukwekkende musea, zoals het Wallraf-Richartz-Museum en Museum Ludwig. Verder mag je de Dom van Keulen natuurlijk niet overslaan. Dit is de grootste kathedraal van Duitsland. Als je de klim van 533 treden omhoog waagt, zul je beloond worden met een prachtig panoramisch uitzicht over de stad en de Rijn. En het beste van alles: deze stad ligt op slechts een uur rijden van de Nederlandse grens, nabij Maastricht.

Murcia, Spanje.
Qua toerisme moet Murcia het opnemen tegen Spaanse steden als Barcelona, Madrid, Sevilla en Valencia, maar dat wil niet zeggen dat deze kleinere stad minder mooi is. Sterker nog: Murcia staat vol met historische kerken, kathedralen en prachtige gebouwen.

Reykjavik, IJsland.
Als je wilt genieten van Reykjavik in zijn authentieke staat, kun je maar beter zo snel mogelijk een vliegticket boeken. De hoofdstad van IJsland wordt namelijk steeds populairder en wij snappen heel goed waarom. Je vindt er interessante kunstmusea, leuke eet- en kunstmarkten en natuurlijk het Harpa concertgebouw. Daarnaast kun je er de meest bijzondere – tot absurde – dingen eten, zoals lavazout, walvis, rendier en wild paard (of je dat moet willen, is een andere vraag).

Kotor, Montenegro.
Hoewel Kotor de meest bezochte plek van Montenegro is, is de stad nog steeds vrij onbekend onder Nederlanders. Zonde, want er is veel moois te zien. De oude stad wordt omringd door een vestingmuur en staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Voor het mooiste uitzicht over de stad en de turquoise wateren, heb je wat doorzettingsvermogen en lef nodig. Daarvoor moet je namelijk lopend naar de fortificatie St. Johannes, 280 meter boven zeespiegel – waar je alleen via steile trappen en paden kunt komen.

Giazza, Italië.
Vergeet Rome en Venetië, als je op zoek bent naar een écht authentiek Italiaans stadje, moet je naar Giazza gaan. Deze kleine stad wordt omringd door de Alpen en de natuur is dan ook wonderschoon. In het stadje vind je diverse Italiaanse gerechten zoals je die nog nooit geproefd hebt. Doordat Giazza nog niet ontdekt is door het grote publiek, wordt er wel amper Engels gesproken. Bereid je dus voor op wat handen- en voetenwerk.

Warschau, Polen.
Na de Tweede Wereldoorlog is deze stad vrijwel volledig opnieuw gebouwd en veranderde Warschau in een moderne wereldstad vol mooie parkjes, tuinen en een bruisend nachtleven. Het is echter niet allemaal modern. Wanneer je de oude binnenstad inloopt, kun je veel van Warschau’s geschiedenis zien. Veel gebouwen werden vernietigd in de oorlog, maar zijn daarna in hun originele staat gerestaureerd.

http://www.nsmbl.nl/10-redenen-waarom-je-als-vrouw-absoluut-een-keer-alleen-moet-reizen/

Reageer op artikel:
Vergeet Berlijn en Madrid! 8 Europese pareltjes die je niet mag overslaan
Sluiten