Alex Ebbers
Alex Ebbers Love & Life 14 jul 2018

Je kunt binnenkort dus blijkbaar een verified check aanvragen op Instagram

In socialmedialand is een blauw vinkje de natte droom van zo’n beetje iedere influencer. Helaas lijkt Instagram behoorlijk wisselvallig in wie wel of niet een ‘verified check’ krijgt en wie niet. Hier komt binnenkort verandering in, als het platform gebruikers de mogelijkheid geeft zelf een vinkje aan te vragen.

NEED. VERIFIED. CHECK. NOW

Voelt het bezit van een blauw vinkje voor jou nou als het hoogst haalbare in het leven? Dan kun je over een tijdje een formulier invullen om er eentje aan te vragen. Natuurlijk betekent dit niet dat iedereen en z’n moeder straks een check achter z’n naam heeft staan. Je moet nog steeds een ‘publiek figuur, beroemdheid, merk of entiteit’ zijn om kans te maken op een vinkje. Daarnaast zal het platform kijken naar de authenticiteit, merkwaardigheid, uniciteit en volledigheid van je profiel.

Y tho?

Instagram komt naar eigen zeggen met de nieuwe functie om meer transparant naar gebruikers te kunnen zijn, maar ook om geruchten de wereld uit te helpen. Er wordt gespeculeerd dat er fraude wordt gepleegd, waarbij gebruikers Instagram betalen om een blauw vinkje te bemachtigen. “This new feature will allow our community the opportunity to apply for verification themselves, and understand the process behind getting verified on Instagram. We believe opening up verification to the public will also work toward safeguarding our community,” aldus het platform.

Dit vind je ook interessant: Zo creëer je de beste Instagram feed, volgens een social media pro

Vooralsnog is de functie alleen beschikbaar in Australië, maar volgens Mashable zal hij binnenkort ook in andere landen uitgerold worden. Je kunt de aanvraag indienen door in de instellingen op ‘Request Verification’ te tikken, waarna je naar het formulier geleid wordt. Hier voeg je je Instagram handle, je echte naam en een kopie van je legitimatiebewijs toe. En dan is het wachten op die insta-fame, want dat is uiteindelijk waar het leven om draait…

Teen Vogue

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Je kunt binnenkort dus blijkbaar een verified check aanvragen op Instagram
Sluiten