5 producten om je huid koel te houden tijdens warme dagen

Summer is here. En nu betekent dat in Nederland helaas niet dat de zon alle dagen volop schijnt, maar áls-ie er is, is het bloedheet. Lekker, maar ook een aanslag op je huid. Je huid kan uitdrogen door de hitte. Des te belangrijker om fijne producten te gaan gebruiken die goed zijn voor je huid én ook nog eens verkoelend werken.

Want hoewel echte beautylovers wel weten dat je in de zomer het beste je favoriete vochtinbrengede crème of facemist in de koelkast kunt bewaren, bestaan er ook zat producten die je huid koel houdt tijdens warme dagen.

Verkoelende producten voor je huid

Verkoelende huidproducten kunnen echt een lifesaver zijn op warme dagen. Bovendien doe je er ook goed aan om je skincare-routine in de zomer iets aan te passen. Niet alleen om het fijner voor jezelf te maken (hallo, fris gevoel terwijl het honderd graden is), maar ook omdat je huid gevoeliger is.

Ga nooit zonder SPF naar buiten (altijd belangrijk, maar in de zomer nóg belangrijker), drink voldoende water en vergeet je lippen ook niet voldoende bescherming te geven. Alles afgevinkt? Dan is het tijd voor verkoeling. Deze verkoelende producten voor je huid zijn onmisbaar tijdens warme dagen.

1. Verfrissende face mist

Een verfrissende face mist staat met stipt op nummer één in dit lijstje. Deze variant van KORA bevat noni-extract, aloë vera en citroengras. Het recept wat je huid genoeg energie geeft gedurende de dag.

2. Een gezichtsroller

Grote kans dat je een gezichtsroller in huis hebt óf hebt overwogen om hem aan te schaffen. In de zomer wil je zo’n ding sowieso in je badkamer hebben. Naast dat het goed is voor heel wat dingen (stimulatie van de bloedcirculatie, verbetering van de elasticiteit, vermindering van donkere kringen, versteviging van de huid), geeft het ook een verkoelend effect. Bonustip: leg hem voor gebruik nog even in de koelkast.

3. Clinique Antifatigue Eye Gel

Als je snel last hebt van zweet rondom je ogen, kun je al gauw last krijgen van een uitdrogend en pijnlijk gevoel. Vervelend, maar met deze fijne roller van Clinique kom je er zo weer vanaf. Het heeft een verkoelende én hydraterende werking. Precies wat we nodig hebben in de zomer.

4. Ole Henriksen Cool Plunge Cold Mask

Dit verfrissende masker is geïnspireerd op koude baden in het Scandinavische geboorteland van oprichter Ola Henriksen. Het is een verkoelend masker wat niet alleen zorgt voor een verfrissend effect, maar het zorgt ook voor een diepe reiniging.

5. Becca Hydra-Mist Set and Refresh Powder

Deze refresh powder van BECCA is een van de bestsellers. Het product bevat vijftig procent water en glycerine, wat echt zorgt voor een verfrissend gevoel. Je kunt het bovenop je make-up gebruiken, ideaal als je gedurende de dag op zoek bent naar wat verkoeling.

Reageer op artikel:
5 producten om je huid koel te houden tijdens warme dagen
Sluiten