Laura Gommans
Laura Gommans Love & Life 14 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Eén op vijf Nederlanders heeft weleens iets uitgespookt met collega

Rondom de feestdagen wordt alles een stukje gezelliger. Zo ook op kantoor, met alle kerst- en nieuwjaarsborrels. Je ziet je collega’s net in een iets ander licht, en de kans dat er dan wat opbloeit bestaat altijd.

Datingsite Parship deed een onderzoek naar wat Nederlanders vinden van flirten op de werkvloer.

Verliefdheid op collega

Je brengt meer tijd door met je collega’s dan met de meeste andere mensen in je leven, dus het is niet gek als er ineens een vonk overslaat tussen twee collega’s. Toch vindt bijna de helft van de Nederlanders het niet gepast om te flirten op de werkvloer. Vooral onder de mensen die een relatie hebben heerst er onbegrip en vindt de meerderheid (53%) dat geflirt echt niet kunnen. Eén op de tien Nederlanders zegt het zelfs zó ongepast te vinden dat ze een andere baan zouden zoeken als ze zich aangetrokken zouden voelen tot een collega.

Seks op het werk

Van de singles vindt de meerderheid (60%) het niet zo’n groot probleem als er zo nu en dan geflirt wordt op de werkvloer. Dat is misschien maar goed ook, want maar liefst een op de vijf Nederlanders heeft weleens iets in het geheim met een collega gedaan. Sterker nog, bij ruim zeven procent was de spanning zo onweerstaanbaar, dat dit zelfs heeft geleid tot seks op de werkplek.

Verliefd op de baas

Het wordt ingewikkelder voor de collegialiteit wanneer er gevoelens bij komen kijken. Al helemaal als iemand die gevoelens ontwikkelt voor zijn of haar manager. En dat komt regelmatig voor, blijkt uit het onderzoek: één op de tien vrouwen is weleens verliefd geweest op haar manager, tegenover vijf procent van de mannen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Eén op vijf Nederlanders heeft weleens iets uitgespookt met collega
Sluiten