Hoeveel invloed schermtijd heeft op hoe vermoeid je bent

Onderzoek na onderzoek deelt de resultaten over de gevaren van het te veel naar schermen kijken. Helaas is het voor de meeste van ons onmogelijk om alle iPads, televisies, laptops en telefoons bij het grofvuil te pleuren, dus moeten we op zoek naar andere manieren om onze gezondheid goed te houden.

Schermtijd

We weten dat te lang kijken naar onze schermen niet fantastisch is voor ons. Toch is het zo dat de meeste van ons niet vrijwillig onze gezondheid het raam uitgooien door te veel op Tinder te swipen of te veel Gossip Girl te Netflixen.

Eenderde van volwassenen zegt schermen tien uur of meer (!) per dag te gebruiken en 90% zegt dat het gebruik van schermen onvermijdelijk is.

Meer dan tien uur naar een of meerdere schermen kijken is veel te veel. Gelukkig zijn er wel manieren om je gezondheid goed te houden zonder ontslag te hoeven nemen van je werk of je studie weg te gooien.

Korte pauzes

Amerikaanse actrice Arianna Huffington is van mening dat ‘schermvermoeidheid’ een grote oorzaak kan zijn van een burn-out. Een manier om verantwoordelijk met schermen te werken is door elke twintig minuten een pauze te nemen van twintig seconden waarin je gewoon even naar buiten kijkt. Dit alleen al kan een verschil van dag en nacht maken, omdat je ogen dan even kunnen resetten.

Geen scherm

Een andere manier om je ogen topfit te houden is om tijdens meetings geen scherm te gebruiken, tenzij het echt niet anders kan. Als je gewoon ideeën gaat uitwisselen kan je dit ook met een aantekeningenboekje van de HEMA in plaats van je MacBook. Je bent sowieso productiever als je geen scherm voor je neus hebt staan. Plus dat je misschien op deze manier pas kan zien hoe knap die collega echt is.

Het is vooral belangrijk om te beseffen dat we het hier hebben over een noodzaak en niet een luxe. Deze tips kosten geen geld. We hebben het over korte pauzes gedurende de dag, waardoor je het zelf in de hand hebt om het toe te passen.

Dus, je weet wat je moet doen. Nu dat je dit artikel hebt gelezen leg je je telefoon minstens twintig seconden aan de kant en staar je voor je uit. Dat moet toch wel lukken?

Yes, please! Experts geloven dat je twee keer per dag zou moeten slapen

Glamour

Reageer op artikel:
Hoeveel invloed schermtijd heeft op hoe vermoeid je bent
Sluiten