OMG – Dit is het reusachtige vermogen van niemand minder dan Jennifer Aniston

Als je iemand bent die van series en films geniet, is er geen mogelijkheid dat je Jennifer Aniston niet kent. Door haar geweldige rol in de serie Friends is Jen niet meer uit Hollywood weg te denken. En ook al was de laatste aflevering van Friends al zestien jaar geleden, Jennifer heeft er een flink zakcentje aan over gehouden.

Omdat je natuurlijk exact wil weten hoeveel Jen bij elkaar heeft gespaard, hebben we een klein overzicht van haar vermogen gemaakt.

1. Friends

Wees maar eerlijk, de reden waarom je klikte was omdat je wil weten hoeveel Jennifer heeft verdiend met Friends, toch? In het eerste seizoen van de serie kreeg elke acteur $540.000 dollar per seizoen. In het tweede seizoen verdiende elk lid van de cast $960.000 dollar per seizoen. En vanaf seizoen drie werd het meer dan een miljoen dollar per seizoen.

Ik hoor je denken: dat tikt al aardig aan. Niet is minder waar, want in het laatste seizoen kreeg elke acteur $18 miljoen dollar mee naar huis. Dat is ongeveer één miljoen dollar (!) PER AFLEVERING. In totaal heeft ze, zonder bonussen, ongeveer $90 miljoen dollar verdiend met de serie.

jennifer aniston vermogen friends
Friends / The Movie DB

2. Friends stopt, maar de inkomsten niet

Ooit gehoord van royalties? Nee, het heeft niks te maken met prins Harry en Meghan Markle. Het is geld dat wordt betaald aan acteurs en actrices als een netwerk de show gaat uitzenden. In 2000 tekende de Friends cast een contract waarmee zij allemaal een deel krijgen van de royalties.

Omdat Friends na zestien jaar nog steeds op televisie is, krijgt Jen een deel van de royalties op haar bankrekening. Dat is ongeveer $10 tot $20 miljoen dollar. En dat is nog niet alles, want met de recent aangekondigde Friends reünie krijgt ze nog eens $3 tot $4 miljoen dollar op haar rekening gestort.

3. Al haar films

Voor het gemak zouden we zo even vergeten dat Jennifer ook nog eens in 42 films speelt. Bruce Almighty, Marley & Me, The Break Up, Just Go With It, Horrible Bosses, We’re the Millers, zo kunnen we nog wel even doorgaan. Haar acteerwerk in deze films heeft haar ongeveer $200 miljoen dollar opgeleverd. En dan tellen we nog niet eens de films die ze heeft geregisseerd en geproduceerd. Jen vraagt ongeveer $8 miljoen dollar per film.

4. En dan haar reclames

Omdat Jennifer Aniston zo bekend is, wordt haar gezicht ook gebruikt in de marketing wereld. Jens eerste grote deal was met Microsoft, voor een zestig minuten durende instructie video voor Windows 95 (geen grap).

In de jaren negentig deed ze ook CocaCola Light reclames, waarna ze met de volledige Friends cast in de reclames verschenen.

Later had ze nog grote partnerships met L’Oreal, Aveeno en Emirates. Waarmee ze naar schatting tientallen miljoenen heeft verdiend. Lekker bezig, Jen.

5. Jen betrad de beauty industrie

Als je dacht dat celebrity beauty gestart was bij Fenty Beauty, heb je het mis. Jennifer Aniston lanceerde zes geuren met Elizabeth Arden in 2010 en werd co-owner van Living Proof in 2012. Unilever kocht Jennifer uit voor haar aandeel in Living Proof, voor ongeveer $60-$75 miljoen dollar. Wat ze precies heeft gekregen is niet duidelijk, maar Jen zou het niet voor minder doen.

6. Dus, wat is haar totale vermogen?

Volgens Celebrity Net Worth heeft Jennifer Aniston een vermogen van zo’n $300 miljoen dollar. Fun fact: dat is evenveel als Brad Pitt (dit is een teken). Daarnaast verdient Jennifer nog zo’n $25-$30 miljoen dollar per jaar. We kunnen wel zeggen dat ze niks te klagen heeft en dan ziet ze er ook nog eens prachtig uit op haar vijftigste. Waar kunnen we tekenen?

Reageer op artikel:
OMG – Dit is het reusachtige vermogen van niemand minder dan Jennifer Aniston
Sluiten