Myrthe Hoekstra
Myrthe Hoekstra Beauty 30 jan 2018

Wow! Beauty voordelen van theezakjes die erg verrassend zijn

In warm water dompelen en klaar ben je. Dan heb je thee. Dat is de functie van theezakjes die we allemaal kennen. Maar wist je dat theezakjes nog veel meer voordelen hebben? Je weet waarschijnlijk dat je ze kan gebruiken om je ogen te verkoelen, maar theezakjes hebben nog veel meer beautyfuncties. Wij hebben ze allemaal voor je op een rij gezet.

1. Kalmeer je ogen

Wellicht de beste beauty hack OOIT: dip twee theezakjes in warm water. Leg ze vervolgens op je ogen voor twintig minuutjes. Dit zorgt ervoor dat je ogen kalmeren. Volgens experts vermindert dit zelfs je wallen en opgezwollen oogleden als je gehuild hebt.

Theezakjes

2. Verbeter je haarkleur

Dit klinkt misschien wat gek, maar het werkt! Maak wat thee, laat het afkoelen en giet het vervolgens over je haar. Voor donker/zwart haar werkt zwarte thee het beste. Blondines ervaren hetzelfde effect met kamillethee. Je zal zien: je haar is glanzender dan ooit!

3. Kalmeer een snijwond

Je hebt jezelf gesneden. Geen paniek! Pak er een zwart theezakje bij en druk deze op de bloeding. Het ‘looizuur’ in thee zorgt ervoor dat bloedvaten krimpen. Hierdoor stopt de bloeding. De rustgevende en samentrekkende eigenschappen van thee zorgen ervoor dat het pijnlijke en stekende gevoel stopt.

4. Gebruik theezakjes als toner

Ben je nog op zoek naar een natuurlijke en portemonnee-vriendelijke toner? Thee is de perfecte optie! De antioxidanten in de thee helpen de huid te herstellen en te beschermen. Bovendien verminderen ze de vettigheid van de huid.

Theezakjes

5. Ga acne tegen

Breng groene thee aan op de onzuivere plekken van je gezicht. Vervolgens doen de antibacteriële eigenschappen in de thee hun werk. Ze verslaan acne, waardoor je huid er weer smooth uitziet.

6. Ga een slechte adem tegen

Muntthee zit vol met antiseptische en antibacteriële eigenschappen. Ideaal dus, als je een slechte adem wil voorkomen!

7. Verzacht een verbrande huid

Verbranden is wel het minste wat je wil. Groene thee zit vol met polyfenolische extracten. Polywattes? Wetenschappelijk onderzoek heeft aangegeven dat dit helpt het aantal zonnebrandcellen te verminderen. Daarnaast beschermt het de opperhuid tegen verdere UV-schade.

8. Repareer een gescheurde nagel

Als we iets haten, is het wel een gebroken nagel. Gelukkig is daar ook een oplossing voor! Pak er een theezakje bij en leeg deze. Vervolgens knip je er een klein stukje uit. Let wel op: dit stukje moet groot genoeg zijn om de scheur te bedekken. Daarna lak je eroverheen met een blanke lak. Doe het stukje theezakje op het scheurtje wanneer de lak nog nat is. Druk voorzichtig aan. Ga nogmaals over de nagel met de blanke lak en klaar ben je! Als er nog een stukje van het theezakje uitsteekt, vijl deze weg. Voila, jouw nagel is weer heel!

Glamour

Reageer op artikel:
Wow! Beauty voordelen van theezakjes die erg verrassend zijn
Sluiten