De mooiste versjes en gedichten van – De Rijdende Dichter

Versjes: je houdt ervan of je hebt er niets mee. Wij houden ervan en gelukkig is er op Instagram genoeg talent te vinden dat regelmatig de mooiste versjes en gedichten post. Wie ook een sucker is voor mooie teksten, merkt vaak dat er te veel is om te lezen. Daarom zetten wij met liefde de mooiste teksten van onze favoriete talenten op een rijtje, met vandaag De Rijdende Dichter.

De Rijdende Dichter

De Rijdende Dichter luistert naar de naam Jarno van den Noort en is vrachtwagenchauffeur, vandaar  ‘De Rijdende Dichter’. Jarno komt op de meest bijzondere plekken en deelt daar zijn vers-geschreven teksten. Hij rijdt al meer dan veertien jaar op de vrachtwagen en heeft daardoor veel tijd om na te denken over mooie rijmpjes.

“Ik ben totaal geen poëzieliefhebber, maar ik denk alles in rijm. Vroeger in de klas keek ik altijd naar buiten als de leraar wat vertelde. Ik observeer en verwerk het gelijk. En nu zit ik veel alleen op de weg, dus heb ik genoeg tijd om na te denken. Ik luister dan ook veel radio overdag, voornamelijk radio 1 en 538,” vertelt Jarno.

Hij gaat verder “met mijn gedichten speel ik in op het nieuws en de actualiteit. Ik heb niks met diepzinnige poëzie en zware metaforen. Een beetje saai eigenlijk. De gedichten en versjes zijn met een knipoog geschreven. Het heeft een komische kant, een beetje cabaretachtig. Ivo de Wijs en Herman Finkers zijn mijn voorbeelden. Zij spelen ook met de taal. In het begin was ik heel erg zoekende. Wat vind ik leuk? Wat in mij opkwam, schreef ik op. Dat is niet altijd even tactisch.”

De leukste versjes en gedichten van: De Rijdende Dichter

Hollywood!! De plek waar illusies worden gecreëerd. Vandaag brachten we een bezoek aan de op één na grootste stad van de VS, Los Angeles. En inderdaad, wat een stad is dit. Met een Uber lieten we ons afzetten op de Walk of fame, want met de camper door de stad leek ons niet zo’n goed idee. Dit is de plek waar je over alle bekende Hollywoodsterren kunt lopen. Ook komt hier de keerzijde van de Amerikaanse droom goed aan het licht, want er zijn hier ontelbaar veel daklozen. En dan bedoel ik niet de bedelaars die in de Europese steden ziet. Nee, dit zijn de echte daklozen. Heel triest om te zien. Om heel eerlijk te zijn is LA niet een hele mooie stad en zijn we al snel verder gegaan naar Santa Monica en Venice beach. Dit zijn kustplaatsen vlak buiten LA en daar kun je je wel vermaken op de prachtige pier. En zeker als het lekker weer is kun je leuk mensen kijken en zijn er straatmuzikanten die zeer getalenteerd zijn. We brachten maar één dag door in LA en door de omvang van de stad kun je dan niet zo heel veel bezoeken. Hollywood is leuk om te bekijken en pak het zeker even mee als je er toch bent. Maar echt spectaculair vond ik het persoonlijk niet. #walkoffame #hollywood #losangeles #holiday #vakantie #gedichten #versjes #pictureoftheday #poetryoftheday #travel #usa #santamonica #venicebeach #reizen #reizenmetkinderen #oudersvannu

809 Likes, 29 Comments – Jarno van den Noort (@de_rijdende_dichter) on Instagram: “Hollywood!! De plek waar illusies worden gecreëerd. Vandaag brachten we een bezoek aan de op één…”

Na het vertrek vanuit Deventer zetten we koers naar Schiphol en na een goede vlucht met KLM landen we in San Francisco. Ons hotel voor de eerste dagen ligt in Burlingame. Door de afstand naar San Francisco, de lange reisdag en jetlag doen we die middag rustig aan en liggen we al vroeg onder de wol. De volgende dag gaan we met de trein naar Downtown en wandelen we door de stad om vervolgens een fiets te huren en de stad te gaan bekijken. Een tip als je met de fiets door San Francisco wil: zorg dat je genoeg EPO hebt ingenomen en zorg dat er aan het eind van de dag een bloedtransfusie voor je klaar ligt, want door de heuvels moet je flink aan de bak. Door de omvang van de stad en omdat we maar één dag hier ziin kunnen nee niet alles.zien. Wij gingen naar pier 39, fisherman’s wharf, golden gate bridge en het financial district. Aan het eind van de rit komen we nog een keer in San Francisco en gaan dan de rest nog bekijken San Francisco is een van de mooiste steden van de VS en dat kan ik zeker beamen. #schiphol #klm #sanfransisco #goldengatebridge #pier39 #fishermanswharf #burlingame #verenigdestaten #usa #vakantie #poetryoftheday #gedichten #fietsen

1,946 Likes, 35 Comments – Jarno van den Noort (@de_rijdende_dichter) on Instagram: “Na het vertrek vanuit Deventer zetten we koers naar Schiphol en na een goede vlucht met KLM landen…”

Goedemorgen allemaal, Na een tijdje afwezig te zijn geweest ben ik weer helemaal terug en met nieuwe dingen. Je bent vast benieuwd wat ik de afgelopen tijd heb gedaan? Ik ben gewoon even een tijdje op vakantie geweest en dat is natuurlijk helemaal niet zo spannend. Wat wel spannend is, was de reis. De afgelopen maand hebben we een fantastische reis gemaakt door het westen van de Verenigde staten. De komende tijd ga ik jullie laten zien wat ik daar zoal meegemaakt heb. En aan de hand van nieuwe en ook wat oude gedichten neem ik jullie mee door het prachtige landschap van Californië, Arizona, Utah en Nevada. Maar het beginpunt is natuurlijk Deventer. #deventer #vakantie #holiday #wanderlust #verenigdestaten #usa #bestofthewest #california #arizona #utah #nevada

977 Likes, 59 Comments – Jarno van den Noort (@de_rijdende_dichter) on Instagram: “Goedemorgen allemaal, Na een tijdje afwezig te zijn geweest ben ik weer helemaal terug en met…”

#goedemorgen #motivationalquote #motivatie #gedichten #schrijversvaninstagram #instapoetry #poetry #quotevandedag #quoteoftheday #writeroninstagram #writersofig #zelfbewust #positief

549 Likes, 27 Comments – Jarno van den Noort (@de_rijdende_dichter) on Instagram: “#goedemorgen #motivationalquote #motivatie #gedichten #schrijversvaninstagram #instapoetry #poetry…”

Bijna weekend dus, trek er lekker op uit en kom achter dat scherm vandaan. Misschien vind je nog wat moois. #gevoel #liefde #online #echtewereld #helloworld #bijnaweekend #vrijdag #vrijdagavond

381 Likes, 14 Comments – Jarno van den Noort (@de_rijdende_dichter) on Instagram: “Bijna weekend dus, trek er lekker op uit en kom achter dat scherm vandaan. Misschien vind je nog…”

De Rijdende Dichter post iedere dag een tekst op Instagram. Dus als jij deze versjes leuk vindt, dan is hij het volgen waard.

In De Buurt

Reageer op artikel:
De mooiste versjes en gedichten van – De Rijdende Dichter
Sluiten