Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Love & Life 13 december 2019

Op deze manier versla je de winterdip als een baas

Eerlijk is eerlijk jongens en meisjes, de winterdip is real en we zitten er helemaal in. Moe, chagrijnig, geen zin om iets te doen. Jep. Niet getreurd, want met deze tips versla jij de winterdip als een echte baas.

Winterdip

De dagen zijn kort en donker en de wolken buiten klinken alsof ze een one night stand hebben gehad en niet teruggebeld zijn. Het komt namelijk met bakken uit de hemel vallen en daardoor willen wij ons huis niet meer verlaten.

Heb je de laatste tijd ook last van een winterdipje, dan kan je deze tips wel gebruiken om weer het zonnetje in huis te worden.

Koop alvast je festivaltickets

Zit je diep in de winterdip en scrol je verdrietig door je leuke video’s die je op allerlei festivals had gemaakt afgelopen zomer? Same here. Denkend aan hoe warm en gezellig het toen was zet je je vijfde kopje thee maar.

Misschien is de beste manier om van je winterdip af te komen, wel door alvast in de stemming te kopen voor aankomend festivalseizoen. Voor super veel festivals in de zomer kan je nu alweer kaartjes kopen.

Zo is vandaag de line-up van de volgende editie van WooHah bekendgemaakt en man, hier willen we heen. Het festival is een van de grootste hiphopfestivals in Europa en de editie van de zomer 2019 belooft heel wat. Hiphopgoden als Travis Scott, BROCKHAMPTON, Rae Sremmurd, Skepta en $uicideboy$ zullen dit jaar het festival vullen met vette muziek.

Met alvast een paar festivalkaartjes in de pocket ga je meteen naar de zomer toeleven en is die winterdip verleden tijd.

Bestel enkel tropische drankjes

Regent het weer pijpenstelen en drink je alleen nog maar gemberthee en warme chocolademelk? Helpt niet. Als je klaar wil zijn met je winterdip, drink dan meer tropische drankjes.

Vruchtensapjes, pina colada’s en kokosnootwater toevoegen aan je dagelijkse vochtinname gaat je helpen om alvast in tropische stemmingen te komen. Pleur zo’n gezellig gekleurd parapluutje in je drankje en je waant je al helemaal op het strand. Welke winterdip? Als je je ogen dichtdoet en de verwarming op standje honderd waan jij je gewoon op Bali.

Zomerse hitjes luisteren

Natuurlijk is de melancholische muziek van Sam Smith fantastisch, maar je wordt er niet altijd even vrolijk van. Wil je weer het zonnetje in huis zijn, duik dan even terug in de zomerse playlists op Spotify.

Nog beter, luister de nummertjes waar je fijne zomerherinneringen aan hebt. Je gaat meteen terug in de tijd toen het zonnetje buiten scheen en je de hele dag buiten was. Heerlijk.

Daglicht

Het is mega verleidelijk om in de winter gewoon het hele weekend in bed te liggen met de rolluiken dicht (want het is toch vies weer), maar het helpt niet. Integendeel zelfs, hoe minder daglicht, hoe erger die dip gaat worden. Sleep jezelf op zondagmiddag dus toch naar buiten om een rondje te lopen. Soak in that vitamin D als het zonnetje even doorbreekt.

Chill dood

Leer deze maanden gewoon intens hard chillen zodat je leven beter wordt. Accepteer dat het winter is en pak je welverdiende rust. In de zomer ga je vrijwel elke dag uit werk nog iets leuks doen en ben je zo goed als nooit thuis. Deze maanden ben je toch amper buiten vanwege de kou, gebruik die tijd dan om te relaxen. Sociaal zijn kan altijd nog.

Een hoge functie bemachtigen in de chillsector is namelijk lastig en daadkrachtig en adequaat ontspannen is hard werk. De wintermaanden zijn de perfecte periode om hier beter in te worden.

Ga om met positieve mensen

Naast het keihard chillen, ga je die winterdip ook tegen door leuke dingen met leuke mensen te doen. Dit kleine beetje a-relaxen zorgt ervoor dat de toekomstige relaxation efficiënt wordt gewaarborgd en dat is het zeker waard.

Ga niet elke avond met je vrienden naar de donkere bioscoopzaal. Hoewel een donkere zaal met warme, zachte stoelen zo verleidelijk is, je winterdip gaat er niet mee weg.

Een goede tip is om daarom juist leuke dingen te doen met je vrienden. Ga de stad in, ga lasergamen of thuis spelletjes spelen. Blijf in ieder geval actief en lach veel. Op die manier is de winterdip zo als sneeuw voor de zon verdwenen (sorry, moest gemaakt worden).

Reageer op artikel:
Op deze manier versla je de winterdip als een baas
Sluiten