Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 4 okt 2020

Bored in the house – 8x dingen die je kan doen in en om je huis als je je verveelt

Het leven gaat met babystapjes weer terug naar normaal, al is het maar de vraag voor hoelang. Dit betekent automatisch dat we meer thuis zijn en dan slaat de verveling soms toe. Geen idee wat je kan doen? Wij zetten acht activiteiten in en om je huis op een rijtje.

Cuz’ I’m bored in the house and I’m in the house bored.

8x interessante dingen die je kan doen als je je thuis verveelt

Kast opgeruimd, die onwijze stapel was weggewerkt, koelkast gesorteerd en nog steeds tijd over? Probeer dan een van deze activiteiten.

1. Ga zwemmen in natuurwater

Zwemmen in natuurwater is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je mentale toestand. Zwemmen in natuurwater haalt je geest naar het hier en nu. We raden je wel aan om even op te zoeken waar je mag – en kan – zwemmen en niet zomer de gracht in te duiken.

2. Lees je in over racisme

Nu is een goed moment om je (nog meer) te verdiepen in racisme. Dit kan je doen door boeken te lezen, een docu of film te kijken, een podcast te luisteren of het internet af te struinen. Educate yourself. 

3. Ruim je beauty stash op

Opgeruimd huis = opgeruimd hoofd. En hoe heerlijk is het als je beauty stash helemaal gesorteerd en schoongemaakt is? Voel jij je meteen de Huda Kattan van de lage landen.

4. Probeer een gerecht van je favoriete restaurant thuis te koken

Je kan natuurlijk iedere week naar je favoriete restaurant gaan, maar je kan ook eens zelf de keukenprinses uithangen. Haal alles in huis en duik een middag de keuken in. Scheelt je voortaan ook een heleboel geld.

5. Luister naar een podcast

Het meest relaxte tijdverdrijf is misschien wel luisteren naar een podcast. Lekker op de bank liggen en luisteren naar in interessant gesprek. In dit artikel zetten wij interessante feministische podcasts op een rijtje.

6. Organiseer een fondue avond

Het is waarschijnlijk veel te lang geleden dat jij hebt gefondued. Bouillon of kaas: beide heerlijk en super gezellig om met vrienden of familie te doen. Ben jij een truffelliefhebber? Vergeet dan niet een lepel truffeltapenade door je kaasfondue te gooien. Thank us later.

7. Marie Kondo je telefoon

Grote kans dat jouw telefoon volstaat met foto’s en apps die prima weg kunnen. Pak dat apparaat erbij en houd een flinke schoonmaak. Wedden dat het een verademing is als je telefoon weer ‘opgefrist’ is?

8. Volg een online masterclass

Er is vast wel iets waar jij beter in wil worden of meer over wil weten. Volg bijvoorbeeld een masterclass van een sommelier om je wijnkennis te verbeteren, volg een mindfullness masterclass of leer betere foto’s te schieten tijdens een online fotografie masterclass.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bored in the house – 8x dingen die je kan doen in en om je huis als je je verveelt
Sluiten