Charlene-Clair de Recht
Charlene-Clair de Recht Love & Life 15 jul 2018

Vragen die je moet stellen als je je verveelt in je relatie

In bijna elke relatie komt er een punt waarop je je een beetje gaat vervelen. In een sleur zitten is normaal, en betekent niet per se dat je relatie voorbij is. Deze vragen kan je stellen aan je partner om het samen weer gezellig en vooral sexy te maken.

Verveling is niet nodig

Alles wat een routine is, zo ook je relatie, gaat op een gegeven moment een beetje vervelen. Gelukkig is het iets heel normaals en kan je er makkelijk weer uitkomen, zolang je met je lief praat.

Wanneer het allemaal een beetje slaapverwekkend wordt, moeten jullie er allebei wat moeite in stoppen. Dit hoeft ook helemaal niet te voelen als verplicht huiswerk, maar kan juist heel leuk zijn om samen te ontdekken. Dit zijn zeven vragen die je alvast een heel eind op weg kunnen helpen.

1. Vind jij dat onze relatie saai is?

Voordat je in dit hele onderwerp duikt met je partner, is het eerst belangrijk om te weten of jullie er allebei hetzelfde over denken. Voelt de ander het ook, of is het misschien iets waar je persoonlijk mee dealt?

2. Wat zou je graag terug willen brengen in onze relatie wat we eerst wel deden?

Wanneer je net begint met het daten van iemand, is het logisch dat er meer spanning is en jullie meer dingen uitproberen, dan wanneer je al een tijdje in een relatie zit.

Een manier om de verveling te bestrijden, is door dingen terug te brengen in de relatie die jullie eerst wel deden. Een voorbeeld hiervan kan sexting zijn, of het plannen van een sensuele date. Dit soort dingetjes kunnen de spark weer terugbrengen. Daarnaast zorgt het ervoor dat jullie allebei iets meer moeite stoppen in elkaar, waardoor de kans groot is dat jullie elkaar sexyer vinden.

3. Hoe kunnen we onze band verbeteren?

Ook al ben je tot over je oren verliefd op je partner, jullie kunnen altijd de band verbeteren. Als je afstand voelt tussen jou en je partner kan het geen kwaad om hier meer aandacht aan te besteden en om manieren te zoeken om die band beter te maken.

Het kan zijn dat jullie na duizend jaar samen zijn, overschakelen op standaard gespreksonderwerpen. Stop met praten over hoe leuk die hond van jullie buurvrouw is en ga een goed gesprek aan mét inhoud. Alleen op die manier kom je dingen te weten over je honingbijtje die ervoor zorgen dat je je meer verbonden voelt.

4. Hoe kunnen we onze routines aanpassen?

Routines geven vaak comfort en zekerheid, maar kunnen wel degelijk leiden tot verveling. Soms is het al voldoende om een relatie tot leven te wekken door gewoon kleine aanpassinkjes te maken aan jullie bestaande routines. Dit kunnen de kleinste dingen zijn zoals een nieuwe hobby proberen samen, date night te veranderen naar een museum in plaats van de bioscoop of een andere plek bezoeken dan jullie normaal doen.

5. Welke risico’s kunnen we nemen?

Nieuwe en spannende dingen doen met je partner is een goede manier om te verbinden, dus stel deze vraag vooral. Wat voor spannende dingen kunnen jullie samen uitproberen die voor jullie allebei buiten de comfortzone vallen? Het hoeft niet té gek worden en het is ook niet zo dat bungeejumpen de oplossing is voor een sleur, maar probeer wat kleine dingen uit.

6. Hoe kunnen we dingen spannender maken in de slaapkamer?

Dat je in een sleur zit, hoeft niet automatisch te betekenen dat je seks ook tien keer niks is. Maar het kan nooit kwaad om een gesprekje aan te gaan over hoe jullie dingen extra sexy kunnen maken in de slaapkamer.

Een goed seksleven doet vaak wel wonderen voor de rest van je relatie. En wie weet ontdekken jullie samen wel iets wat jullie stiekem al heel lang wilden ontdekken.

7. Zou je graag wat spontaner willen zijn?

Spontaniteit komt niet bij iedereen automatisch aanwaaien en sommigen hechten er niet zoveel waarde aan. Het is wel handig om aan je partner te vragen wat ‘spontaniteit’ voor hem of haar betekent. Op die manier kan je toch iets extra’s aan jullie relatie toevoegen.

Het gesprek aangaan en een middenweg vinden in wat spontaniteit voor jullie betekent, kan ervoor zorgen dat dat stukje plezier in de relatie aangewakkerd wordt wat natuurlijk ook essentieel is.

Het belangrijkste om te onthouden is in ieder geval dat een beetje verveling in de relatie volkomen normaal is. Zolang jij en je partner allebei bereid zijn om een beetje moeite erin te stoppen, komen jullie vanzelf weer back on track.

Bustle

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Vragen die je moet stellen als je je verveelt in je relatie
Sluiten