Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Entertainment 19 jun 2019

Deze verwijderde scene uit Game of Thrones onthult de waarheid achter Cersei’s zwangerschap

Het is vandaag precies een maand geleden dat de laatste aflevering van Game of Thrones te zien was. We hopen dat iedereen een beetje uit het zwarte gat is gekropen en weer ready is voor een bizar GOT-detail, namelijk een verwijderde scene die de waarheid achter Cersei’s zwangerschap onthult.

In de laatste aflevering kregen we antwoord op bijna alle vragen die we hadden. Toch is er één – best wel belangrijk – onderwerp nooit meer aan bod gekomen: de zwangerschap van Cersei. In seizoen zeven raakte ze zwanger van haar broer Jaime, maar deze bizarre gebeurtenis was blijkbaar niet interessant genoeg om seizoen acht te beantwoorden. What happened?

De zwagerschap van Cersei in Game of Thrones

Voordat we meteen die verwijderde scene induiken, frissen we je geheugen nog eventjes op. Cersei raakte in seizoen zeven zwanger van haar broer en tevens lover Jaime. Dit bekende een aantal belangrijke dingen. Als eerste dat Cersei kon regeren als koningin, want nu had ze een erfgenaam van Lannister om de troon aan door te geven, aangezien al haar andere kinderen waren overleden. Daarnaast was het ook een emotionele mijlpaal voor Jaime en Cersei, aangezien zij publiekelijk bekend wilden maken dat zij samen een kind kregen. Alleen dat heeft Cersei allemaal mooi verpest toen ze Daenerys Targaryen en Jon Snow wilde verraden, waarmee ze Jaime bij haar wegjaagde.

En nu is het al best ingewikkeld, maar er komt nog meer. De vraag was of Cersei echt zwanger was, of dat ze slechts zwanger speelde om aan de macht te blijven. In seizoen acht werd dit vraagstuk nog groter toen ze Euron Greyjoy vertelde dat hij de vader van de baby was. De waarheid hebben we nooit gekregen, want Cersei stierf tijdens haar aanval op Daenerys Targaryen, zonder ooit onthuld te hebben of ze nu echt zwanger was.

De verwijderde scene

Gelukkig krijgen we nu alsnog het antwoord op deze brandende vraag, want Lena Headey onthult dat ze ooit een scene filmde waarin de waarheid aan het licht kwam. Lena zei dat er voor seizoen zeven een scene is gefilmd waarin Cersei een miskraam kreeg. Dat betekent dat ze dus wel zwanger was, maar uiteindelijk de baby verloor.

“A scene that never made it into Season 7, which was when I lose the baby. And it was a really traumatic, great moment for Cersei and it never made it in, and I loved doing that because I thought it would have served her differently,” aldus Lena.

꧁ mae ♥ kween Lena꧂ on Twitter

The miscarriage scene would’ve been epic ? https://t.co/gSZxUiukIa

Nu we dit weten, geeft het ook een beter beeld van wat Cersei in het laatste seizoen allemaal doormaakte. Helaas is de scene nooit uitgezonden en bleven wij maar gissen naar de waarheid. Nu kunnen we het Game of Thrones boek officieel dichtdoen, het verhaal is nu rond. So long, Westeros.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Elite Daily

Reageer op artikel:
Deze verwijderde scene uit Game of Thrones onthult de waarheid achter Cersei’s zwangerschap
Sluiten