De nieuwe Vetements collectie werd geshowd in McDonald’s en dit is waarom

Als we aan Fashion Week denken, dan denken we aan gelikte catwalks en prachtig decors. Vandaar dat de afgelopen show van modehuis Vetements nogal contrasterend was, het werd namelijk gehouden in de grote McDonald’s aan de Champs Élysées in Parijs en daar had het merk een hele goede reden voor.

Modellen die hun route wandelen door McDonald’s met de nieuwste designerkleding aan hun lijf is geen combinatie die je vaak hoort. Toch deed Vetements het om een duidelijk punt te maken.

Vetements showt collectie in McDonald’s als statement tegen kapitalisme

Tijdens de mannenmodeweek in Parijs stelde Vetements, net al vele andere modehuizen, hun collectie tentoon. Met deze collectie maakt het modehuis een statement tegen kapitalisme, iets dat zeker op de Champs Élysées erg voelbaar is. Het merk maakt een statement tegen hebzucht en de focus op het consumeren in de belangrijkste winkelstraat van Parijs.

VETEMENTS SPRING SUMMER 2020 SHOW

11.3k Likes, 48 Comments – VETEMENTS (@vetements_official) on Instagram: “VETEMENTS SPRING SUMMER 2020 SHOW”

VETEMENTS 2020 SHOW AT MCDONALDS PARIS! ❤️ @vetements_official

577 Likes, 28 Comments – Ramon Ehlen (@raaamon) on Instagram: “VETEMENTS 2020 SHOW AT MCDONALDS PARIS! ❤️ @vetements_official”

De modellen liepen met de bekende kartonnen bakjes franse friet in hun hand de show, en de drankjes werden uitgeserveerd in kartonnen Maccie bekers met het Vetements logo erop. Als kers op de kapitalistische taart werd het programma van de show gepresenteerd op een servetje.

@vetements_official ? #vetements #pfw

123 Likes, 2 Comments – Martina Giovanna Bardot (@martinagiovannabardot) on Instagram: “@vetements_official ? #vetements #pfw”

De lente/zomer 2020 collectie bevatte vooral oversized items die ons doen denken aan uniformen. Eén van de modellen droeg een badge met daarop ‘Hello my name is: Capitalism’ en daarnaast werden merknamen als Playstation en (Internet) Explorer veranderd in Paystation en Ecstacy.

VETEMENTS SPRING SUMMER 2020 SHOW

9,942 Likes, 49 Comments – VETEMENTS (@vetements_official) on Instagram: “VETEMENTS SPRING SUMMER 2020 SHOW”

VETEMENTS SPRING SUMMER 2020 SHOW

28.8k Likes, 213 Comments – VETEMENTS (@vetements_official) on Instagram: “VETEMENTS SPRING SUMMER 2020 SHOW”

VETEMENTS SPRING SUMMER 2020 SHOW

18.1k Likes, 92 Comments – VETEMENTS (@vetements_official) on Instagram: “VETEMENTS SPRING SUMMER 2020 SHOW”

Vetements staat erom bekend graag tegen de gevestigde orde aan te schoppen en dat deden ze met deze show weer opnieuw. In maart bracht het modehuis een hele gewaagde zonnebril met spikes op de markt, meer daarover lees je hier.

Vogue

Reageer op artikel:
De nieuwe Vetements collectie werd geshowd in McDonald’s en dit is waarom
Sluiten