Alex Ebbers
Alex Ebbers Fashion 4 dec 2018

De Victoria’s Secret show van dit jaar behaalde de laagste kijkcijfers ooit

Het is weleens beter gegaan met Victoria’s Secret. De jaarlijkse show van de lingerieketen werd gisteren uitgezonden en behaalde de laagste kijkcijfers ooit.

Slechtst bekeken Victoria’s Secret show ooit

Al sinds 2013 ziet het merk haar kijkcijfers dalen met miljoenen dalen. Vorig jaar werd de show 5 miljoen keer bekeken, en met 3.3 miljoen mensen die dit jaar wereldwijd voor de tv zaten, was dit de slechtst bekeken Victoria’s Secret show ooit.

Waarom werd de show zo slecht bekeken?

Een verklaring voor de sterke daling in de cijfers zou kunnen zijn dat de show in de Verenigde Staten op een andere zender én op een andere dag werd uitgezonden dan voorheen. Daarnaast heeft het merk onlangs behoorlijk onder vuur gelegen door controversiële uitspraken van CMO Ed Razek. In een interview gaf hij aan transgender en plussize modellen volledig uit te sluiten van de show. Na dit statement bood Victoria’s Secret direct haar excuses aan op social media, maar het kwaad was al geschied. Wat volgde waren boycotts en verschillende celebrities en modellen die zich uitspraken over de rechten van de LBGTQ-community.

‪💕🦋💕 @GLSEN – glsen.org‬

308.4k Likes, 3,989 Comments – halsey (@iamhalsey) on Instagram: “‪💕🦋💕 @GLSEN – glsen.org‬”

Daarnaast bestaat de kans dat het gat tussen de opnames en de uitzending simpelweg te groot was, waardoor mensen zowel hun interesse verloren, als alles praktisch al hadden gezien. Voordat de show überhaupt werd uitgezonden, verschenen er namelijk al meerdere teasers, interviews en beelden op social media. Na de opnames van de show gooiden bezoekers hun hele social mediakanalen vol met beelden van de show, waardoor grote delen al te zien waren. Hierdoor werd de uiteindelijke show, die dus nu pas werd uitgezonden, voor sommigen ineens een gevalletje mosterd na de maaltijd.

En nu?

Zorgen de dalende cijfers en flinke backlash die Victoria’s Secret de afgelopen weken heeft ontvangen ervoor dat we volgend jaar een compleet andere show kunnen verwachten? Laten we het hopen. Het kan haast niet anders dan dat het merk zelf ook doorheeft dat verandering hard nodig is. In dat geval is de kans groot dat het er volgend jaar inderdaad compleet anders uitziet. En zo niet, sieren ook volgend jaar weer dezelfde gevleugelde modellen de catwalk, en zal Victoria’s Secret de kijkcijfers nog verder zien dalen.

Deze celebrities zijn helemaal klaar met Victoria’s Secret

Teen Vogue

Reageer op artikel:
De Victoria’s Secret show van dit jaar behaalde de laagste kijkcijfers ooit
Sluiten